Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Θυμάστε τις οπτικές ίνες;

Και ποιος δε τις θυμάται! Ξεκοιλιασμένοι δρόμοι για να δεχτούν τουλάχιστον 26 χιλιόμετρα οπτικών ινών. Η πόλη μας ανακάλυπτε (τελευταία στην Ευρώπη) τις υποδομές υψηλής τεχνολογίας. Και τι δε θα κάναμε με αυτές τις οπτικές ίνες. Μητροπολιτικά δίκτυα και δε συμμαζεύεται. Ωραία περάσαμε...


Από τότε όμως, όσο οι ίνες είναι οπτικές, άλλο τόσο δεν τις ξαναείδαμε, μηδέ τις ξανακούσαμε.

Ήρθε όμως ο καιρός τα Νέα Ιωάννινα να θάψουν τις δικές τους νέες οπτικές ίνες! 
Ναι, ναι όπως το ακούτε! Θα ξεκοιλιάσουμε τους δρόμους πάλι. Όλους τους δρόμους!
Και θα βάλουμε μερικά χιλιόμετρα ακόμη. Κι άλλες οπτικές ίνες:

Έγκριση άδειας εκτέλεσης εργασιών τομής και άδειας εργασιών για την κατασκευή τάφρου στα οδοστρώματα οδών της Πόλης και τοποθέτηση υπογείου δικτύου καλωδίων χαλκού και οπτικών ινών από vodafon, fortnet (!!), hellas on line και ΟΤΕ.

Τέσσερις άδειες για τέσσερις εταιρίες, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ
Ελάτε να σκάψετε λοιπόν, αφού όμως πρώτα γίνει η απαραίτητη προφορική (!!!) συνεννόηση με τον κύριο Γ. Σκοπούλη, Δημοτικό Σύμβουλο και υπεύθυνο για Τ.Π.Ε.!! (Όπως αναφέρεται ρητώς και εγγράφως στις εγκρίσεις.) Ωραία θα περάσουμε!

Μία ακόμη είδηση που σας δίνουμε με την παρούσα ανάρτηση, είναι πως ο Γ. Σκοπούλης (Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για Τ.Π.Ε.!!) φαίνεται πως υπάρχει στην πραγματικότητα, αφού κάποιοι μίλησαν μαζί του. Δεν είναι τελικά ένας ακόμη αστικός (δημοτικός) μύθος όπως πολλοί πιστεύαμε. Ωραία θα περάσουμε!

2 σχόλια:

ges woat είπε...

Από ότι κατάλαβα διαβάζοντας τις ανακοινώσεις για τη Vodafone και τη Forthnet, οι προφορικές συνεννοήσεις έχουν να κάνουν με τις ανταποδοτικές εργασίες για να μην πληρώσουν τα τέλη διέλευσης.

Δεν βλέπω το κακό στις ανταποδοτικές εργασίες (αρκεί να μην κοστίζουν λιγότερο από τα τέλη). Ωστόσο καλό θα ήταν αντί για αλληλογραφία και προφορικές συνεννοήσεις να υπάρχει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τα δίκτυα της πόλης και την επέκτασή τους.

Εκεί βρίσκεται η ένστασή σου;

Πέρα βρε έχει είπε...

Ό,τι αφορά τον Γ.Σκοπούλη, ναι. Αυτός ο τύπος γράφει μυθιστόρημα όταν πρόκειται για το προεκλογικό βιογραφικό του, όταν πρόκειται όμως για ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, αρκούν οι προφορικές συνεννοήσεις.

Το χειρότερο είναι πως δε ντρέπονται καθόλου να τα γράφουν αυτά!