Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

του CYCLO τα γυρίσματα

...και ξαφνικά το CYCLO εξαφανίστηκε από τις σελίδες του Δημαρχείου μας!
Οι συνδέσεις οδηγούν στο κενό,
οι αναζητήσεις δε βρίσκουν τίποτα!
Καμία ενημέρωση.
Σαν να μην υπήρξε ποτέ τίποτα....
Τρέξαμε στο facebook:
ευτυχώς ο Cyclo Ioannina (210 φίλοι) ήταν ακόμη εκεί και μάλιστα ενεργός, αφού (εν ώρα εργασίας πάντα) μας ενημέρωσε για ένα άρθρο εφημερίδας της Νέας Υόρκης κολακευτικό για την Ελλάδα της κρίσης, πλην όμως άσχετο παντελώς με το θέμα του ποδηλάτου.
Η πρώτη σκέψη που μας πέρασε απ' το νου ήταν πως φάγαμε πόρτα μόλις διάβασαν οι Ευρωπαίοι τι απαντήσαμε στο ερωτηματολόγιό τους.
Τελικά μας ενημέρωσε το ΔΙΑΥΓΕΙΑ πως: "Η απόφαση (για τον διαγωνισμό) έχει ανακληθείΑιτιολογία: Θα αλλάξει η ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού καθώς και τμήμα της μελέτης." !!!!!


Τέλος, ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσει κανείς μέσω του ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πώς ένας υπάλληλος του Δήμου ως αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης προγραμματισμού, ανακαλεί την απόφαση της οικονομικής επιτροπής που υπογράφει κοτζάμ αντιδήμαρχος Νικόλαος Μάντης.

6 σχόλια:

Pavese είπε...

Καλησπέρα. Κατ'αρχήν να πω οτι δεν βρίσκω κάτι αξιοπερίεργο στην ανάκληση της απόφασης εκτός και αν είναι επ'αόριστον οπότε κρίμα. Ούτε στο ποιός υπογράφει την ανάκλησή της, κατ'εμέ την ανακαλεί αυτός που την διακπεραίωνει (δλδ η υπηρεσία και οχι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και λοιποί υψηλά ιστάμενοι που σε κοιτούν περίεργα όταν μιλάς "ξένη γλώσσα" για αυτούς)
Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να πω είναι οτι μένω στην Ιταλία εδώ και 20 χρόνια. Πρώτα στη Φεράρα και τώρα στη Μπολόνια. Ειδικά η Φεράρα είναι ποδηλατούπολη καθότι πιο μικρή και δεν θυμάμαι ποτέ να παίζουν cyclo, προγράμματα επι προγραμμάτων και τόση συζήτηση. Απλά, πιστεύω, οτι προτιμούν να δημιουργούν από το να συζητούν και να σχεδιάζουν μονιμώς πατέντες.
Δεν λέω οτι είναι κακό, αλίμονο, απλά πιστεύω οτι κάπου μας έχει φάει συζήτηση και τα powerpoint. Αναρωτιέμαι σε τι κατάντια έχουν φτάσει οι πόλεις μας που να χρειαζόμαστε όλα αυτά για πιάσουμε τιμόνι ασφαλείς!
Κλείνω και συγνώμη αν κούρασα, με την διαπίστωση οτι στα 20 χρόνια που είμαι εδώ δεν έχω αγοράσει ποτέ αυτοκίνητο γιατί δεν...το χρειάζομαι! Ποδηλατώ όταν ο καιρός επιτρέπει, παίρνω λεωφορείο όταν βρέχει και τρένο για ταξίδι!

Cyclope είπε...

...το αξιοπερίεργο ίσως είναι πως θα αλλάξουν τμήμα της μελέτης, αλλά ας δούμε την αλλαγή και το σχολιάζουμε μετά.
...επίσης θα μου φαινόταν πολύ πιο λογικό, αυτός που αποφασίζει, αυτός να ανακαλεί.

...βέβαια αυτά που με ενοχλούν είναι άλλα σοβαρότερα.
...το πώς αντιμετωπίζεται το ποδήλατο στην πόλη, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών, από τη νέα δημοτική αρχή.

...πάλι καλά που από τη διαύγεια δε μπορούν να σβήσουν τίποτα...

Πέρα βρε έχει είπε...

Pavese, εμείς εδώ απέχουμε χρόνια πολλά από τη ζωή όπως την περιγράφεις και μας αρέσει. Και δεν είναι οικονομικό ή τεχνικό το θέμα, αυτά λύνονται. Είναι πρώτα από όλα θέμα μυαλών και έτσι δυσκολεύει πολύ η κατάσταση....

Νινή Ζ. είπε...

Δηλαδή, καλή μου Ομπρέλλα, εσύ τί ήθελες;

Να ξανασυνεδριάσει η Οικ.Επ. για να ανακαλέσει την απόφαση;

Να ξαναπληρωθούν αποζημιώσεις "παράστασης";

Για οικονομία έγινε έτσι.............

Όσο για το μυαλό και την δυσκολία ανεύρεσης, από παλιά λέω ότι δυστυχώς, δυστυ-χέστα-τα, δεν πουλιέται στα σουπερμάρκετ.............

Αν πουλιώνταν, θάταν εύκολα τα πράμματα.........

Πέρα βρε έχει είπε...

Νινή, δε γνωρίζω τις διαδικασίες, απλά μου έκανε εντύπωση. Είναι αλήθεια πως πληρώνονται αποζημιώσεις παράστασης;

MED είπε...

Ημερομηνία: 05/07/2011
Θέμα: Πρόγραμμα Cyclo

Θα υπάρξει ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της διακήρυξης και της μελέτης κατόπιν τροποποιήσεων που υπεδείχθησαν από την Αρχή Πληρωμής του Προγράμματος MED.