Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Cyclo Ioannina

Cyclo Ioannina δε σημαίνει πως πάλι μπήκαμε σε ένα πρόγραμμα, να μοιράσουμε κάποια χρήματα για περισσότερα case studies, master plans, meletes με αέρα κοπανιστό, διακηρύξεις και ενημερωτικά έντυπα άθλια μεταφρασμένα από αντίστοιχες σοβαρές ευρωπαϊκές περιπτώσεις κ.λ.π. 
Γιατί τα Νέα Ιωάννινα διαθέτουν επιπλέον μία ξεχωριστή παρουσία στο facebook με τον τίτλο Cyclo Ioannina (197 φίλοι), όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί για το videoclip του τραγουδιού St. Peter´s Gate του τραγουδιστή (και ποδηλάτη;) Chris De Burgh!


Στην ενημέρωση του Δημαρχείου μπορούμε να βρούμε 2-3 πληροφορίες παραπάνω καθώς και μία διακήρυξη αέρα κοπανιστού, η οποία όμως έχει (ευτυχώς) και μία προμήθεια: εγκατάσταση 100 βάσεων στήριξης / στάθμευσης ποδηλάτων των τεσσάρων θέσεων!!

Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχει το ερωτηματολόγιο ανάλυσης της υπάρχουσας κατάστασης [pdf] που υποχρεώθηκε να συμπληρώσει ο Δήμος. Το πρώτο παράρτημα και η βιβλιογραφία εξαιρετικά χρήσιμα.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν και μάλιστα στα εγγλέζικα, δε μπορούμε να πούμε πως γράφτηκαν στο πόδι, ή πως περιέχουν πολλά λάθη, ανακρίβειες και αυθαίρετες πληροφορίες, πως βγάζουν γέλιο αλλά και πίκρα όταν συνειδητοποιείς πώς αντιμετωπίζεται το θέμα και από τους νέους μας άρχοντες. Όχι δε μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο, γιατί θα φανούμε πάλι πως δεν είμαστε με τίποτα ευχαριστημένοι, και πως δε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο σύντομο είναι το διάστημα των έξι μηνών.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία κάθε προσπάθεια που γίνεται να γίνει πιο εύκολη και λειτουργική η χρήση του ποδηλάτου και στην πόλη μας παρόλο που η μορφολογία του εδάφους και οι στενοί δρόμοι δεν την διευκολύνουν. Θα πρεπε όμως εκτός απο όλα τα άλλα να γίνει και στοιχειώδης εκπαίδευση των χρηστών των ποδηλάτων για την ασφαλή χρήση του. Δυστυχώς πετάγονται απο παντού, καβαλάνε πεζοδρόμια, κινούνται ανάποδα σε μονόδρομους,στερούνται φωτων για ασφαλή κίνηση το βράδυ και γενικά είμαστε τυχεροί που δεν έχει συμβεί ακόμα ατύχημα, που θα λειτουργήσει αρνητικά στην προσπάθεια επέκτασης της χρήσης του ποδηλάτου.