Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων

Όπως είπαμε νωρίτερα, ο Δήμος Ιωαννιτών προκήρυξε μία προμήθεια 100 βάσεων στήριξης / στάθμευσης ποδηλάτων των τεσσάρων θέσεων. Φοβερή απόφαση θα πουν κάποιοι, σε σχέση με το τίποτα του χθες.

Επειδή όμως πιστεύουμε πως οι βάσεις αυτές θα είναι της πλάκας, με σύντομο χρόνο ζωής (αφού δεν είδαμε καμία ιδιαίτερη προδιαγραφή), θα χωροθετηθούν με το μάτι, θα ξηλωθούν κάποιες ύστερα από διαμαρτυρίες καταστηματαρχών, θα ξηλωθούν άλλες για ...ανακύκλωση μετάλλου,
και επειδή θέλουμε να συγκρίνουμε πάντα με το καλύτερο του σήμερα και όχι τις βλακείες του χθες, σας παρουσιάζουμε την τελευταία λέξη στη στάθμευση / φύλαξη ποδηλάτων:

Saint Joan Despí Bici Box

Bicibox! Πρόκειται για ένα σύστημα στάθμευσης χωρητικότητας 14 ποδηλάτων. Λειτουργεί με ηλεκτρονική κάρτα με συνδρομή περίπου 30€ το χρόνο. Έχουν εγκατασταθεί συνολικά 14 στον Δήμο του Sant Joan Despí, προάστιο της Βαρκελώνης, με πληθυσμό 30.000 κατοίκους. 
Εδώ ο Δήμαρχος επιδεικνύει τη λειτουργία του bicibox:

Saint Joan Despí Bici Box_2 Saint Joan Despí Bici Box_1

Στην ευρύτερη περιοχή της Βαρκελώνης, 17 Δήμοι έχουν τοποθετήσει συστήματα bicibox για περίπου 2.000 ποδήλατα. (Bicibox, icnita Emovity)



Η απορία μας είναι γιατί αυτοί οι Ευρωπαίοι κάνουν τόση φασαρία για τα ποδήλατα, ενώ η πόλεις τους είναι γεμάτες από δέντρα, στύλους και κολώνες, όπου μπορούν εύκολα να κλειδώνουν τα ποδήλατά τους, όπως εμείς στα Γιάννενα, ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: