Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κομποστοποίηση στα Γιάννενα (μέρος δεύτερον)

Δύο μόλις ημέρες μετά την αρχική ανάρτηση, στις 18 του Φεβρουαρίου, δυστυχώς, κάποιοι υπεύθυνοι (??) μάζεψαν το κουφάρι του οικιακού κομποστοποιητή και το τοποθέτησαν δίπλα στον κλασσικό ελληνικό σκουπιδοτενεκέ για να τον παραλάβει το απορριμματοφόρο του δήμου. 


Και κάπως έτσι τελειώνει η ιστορία του πράσινου οικιακού κομποστοποιητή, ο οποίος αναπαύεται σήμερα στη χαβούζα της Δουρούτης, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό που κατασκευάστηκε.

Επειδή δεθήκαμε τόσες ημέρες μαζί του, του οφείλουμε δυο λόγια παραπάνω. 
Τον λέγανε Composter 660 και ήταν ένας όμορφος, βραβευμένος για το ντιζάιν του, οικιακός κομποστοποιητής, από το Udine της γειτονικής Ιταλίας, της Mattiussi Ecologia. Δέχεται σπιτικά απορρίμματα, όπως υπολείμματα φαγητού, φρούτων και λαχανικών, και προϊόντα από ένα μικρό κήπο, όπως άνθη, φυτά, φύλλα γρασίδι κ.α.   
Η τιμή του είναι 129 € στην Ιταλία.
Πόσο κόστισε στον δήμο μας, δε γνωρίζουμε.
Στα Ιωάννινα πάντως τον έφερε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου. 

Κομποστοποίηση στα Γιάννενα (μέρος πρώτον)

3 σχόλια:

Ο επιζήσας... είπε...

Γι' αυτούς που τον έσπασαν τίποτα; Ούτε μια μικρή αναφορά; Νομίζω ότι τους αξίζει ένα ολόκληρο αφιέρωμα...

Πέρα βρε έχει είπε...

Μα δεν έσπασαν ιδιαίτερα, κυρίως αποσυναρμολόγησαν κάτι το οποίο κακώς ήταν εκεί, ενώ οι δράστες πρέπει να είναι παιδιά του σχολείου. Θα τα πούμε όμως στο μέρος τρίτον....

Ο επιζήσας... είπε...

Κάποια στιγμή όμως, νομίζω ότι πρέπει ν' αφήσουμε τα σχόλια και να δούμε τι πραγματικά φταίει... Και σίγουρα δεν έφταιγε ο κάδος...