Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Εκπληρώθηκαν οι στόχοι του ΠΕΠ

Το ΠΕΠ Ηπείρου μας ενημερώνει αυτές τις ημέρες πως εκπλήρωσε τους στόχους που είχε βάλει για την περίοδο 2000 - 2006!

Και συνεχίζει τώρα πια το 2007, με νέα έργα έως το 2013, πολύ πιο εύκολα πια, αφού δε φαίνεται να υπάρχουν άλλοι στόχοι προς εκπλήρωση.

Οι έξι στόχοι που εκπληρώθηκαν είναι:

  1. σύγχρονο δίκτυο μεταφορών
  2. ενίσχυση επιχειρηματικότητας
  3. στήριξη έρευνας & νέων τεχνολογιών
  4. βελτίωση τουριστικού προϊόντος
  5. υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού
  6. αγροτική ανάπτυξη
Υπάρχει και μία διεύθυνση www.peproe.gr η οποία θα μας ενημερώσει (...αν και τα ζούμε καθημερινά και τα γνωρίζουμε) για το πλήθος των έργων αυτών τα οποία είναι υπεύθυνα για την εκπλήρωση των πιο πάνω στόχων.

Και τώρα ένα πολύ εύκολο quiz για όλους μας. Εξαιρώντας την Εγνατία Οδό, ας προσπαθήσουμε να γράψουμε 2 έργα ανά στόχο (σύνολο έξι), τα οποία πιστεύουμε πως υλοποιήθηκαν αυτά τα χρόνια.
Για να δούμε....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μελλοντική πόλη
Έργα
Εντός του 2008 θα τελειώσουν τα μισά έργα που που σχεδιάζονται και συγκεκριμένα θα είναι έτοιμο το διαχρονικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο, η βιβλιοθήκη, η υπόγεια διάβαση στην οδό Εχεκράτιδας, η γέφυρα στην Νέα Σμύρνη, ενώ θα ολοκληρωθούν και τα αντιπλημμυρικά έργα στον Πηνειό. Επίσης το καλοκαίρι θα είναι έτοιμα δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα ενώ αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία μέρος του νέου περιφερειακού δρόμου καθώς θα ξεκινήσουν μελέτες για την ένωση του με την εθνική οδό. Σημαντικό έργο είναι και το παγοδρόμιο που λειτουργεί ήδη.
Ενώ τα παραπάνω έργα θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2008 ξεκινούν και μελετούνται άλλα έργα. Ήδη ξεκίνησε να ετοιμάζεται το νέο θέατρο Ο.Υ.Η.Λ. που θα είναι έτοιμο σε 2 χρόνια. Η νομαρχία Λάρισας θα κατασκευάσει τον Ιανουάριο του 2008 ένα αστυνομικό μέγαρο στην Νεάπολη. Σύμφωνα με την νομαρχία θα τελειώσει σε περίπου 30 μήνες. Στα τέλη του 2007 η νομαρχία ανακοίνωσε ότι θα χτίσει μέγαρο πολιτισμού με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αλλά είναι άγνωστο αν θα γίνει και πότε. Τέλος η δημοτική αρχή σχεδιάζει να χτίσει νέο δημαρχείο στην κεντρική πλατεία.
Δύο θα είναι τα συγκοινωνιακά έργα που θα γίνουν στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο θα τοποθετηθεί γραμμή τραμ που θα συνδέει το κέντρο με τα προάστια ενώ θα τοποθετηθεί και προαστιακός σιδηρόδρομος που θα συνδέει τη Λάρισα με το Βόλο σε 20 λεπτά αλλά και τη Λάρισα με την Θεσσαλονίκη σε 68 λεπτά.
Η ανάληψη των Μεσογειακών αγώνων αναγκάζει την πόλη να φτιάξει και αθλητικά έργα τα οποία θα είναι:νέο γήπεδο ΑΕΛ, νέο κολυμβητήριο, 2 γήπεδα γκολφ, νέο κλειστό γυμναστήριο

Μήπως να παραδειγματιζόμασταν ολίγον τι, έστω;

Ανώνυμος είπε...

1. Κενάν Μεσαρέ, Εγνατία
2. Καφετέριες, Γκραντ Σεράι
3. Δε γνωρίζω
4. Ξενώνες
5. Βοήθεια στο σπίτι
6. Δε γνωρίζω

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα σχολιασω μόνο το κομματι της ερευνας, για ποια ερευνα μιλανε οι κύριοι του ΠΕΠ. εχω πολλές απορίες. αυτοί πάλι καμία. ο κος πρυτανης που ειναι η ουρα του περιφερειαρχη αυτην την ερευνα ονειρευεται; με ποιον τρόπο θα φτάσει στην αριστεία που τόσο διαλαλεί; μήπως μπορεί να μας εξηγήσει και σε μας τους αδαεις περι της ελληνικής ερευνας, επιστήμονικούς ερευνητες του εξωτερικού;