Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Το Σόλο του Φίγκαρω

Άκουσα τις τελευταίες ημέρες να γίνεται λόγος για ένα φοβερό Σόλο του Φίγκαρω από τον Γιάννη Σκαρίμπα. Έψαξα σε x-factor και fame story να βρω αυτόν τον Γιάννη Σκαρίμπα, ματαίως. Ένας φίλος μου είπε πως πρόκειται για βιβλίο και συγγραφέα εκ Χαλκίδος.
Οπότε είπα να μπω σε ένα βιβλιοπωλείο.
Και σε ένα δεύτερο. Και σε ένα τρίτο, τέταρτο...

Ο λόγος λοιπόν για τους βιβλιοπώλες των Ιωαννίνων.
Πουθενά το Σόλο. Ούτε για δείγμα. Και ο Σκαρίμπας, μόνο για δείγμα σε τέσσερα βιβλιοπωλεία..
Φίλοι βιβλιοπώλες, τι περιμένετε; Γιατί αρκείστε σε αυτά που σας προτείνουν οι εκδότες και η μόδα; Γιατί δεν ακολουθείτε την τοπική μας επικαιρότητα; Γιατί δεν κάνετε επίκαιρα αφιερώματα σε μία γωνιά του βιβλιοπωλείου σας; Θέματα υπάρχουν. Γιατί να μην προτείνετε λίγα βιβλία σχετικά π.χ. με ανακύκλωση, διάθεση απορριμάτων.
Γιατί αυτές τις ημέρες να μην έχετε το συγκεκριμένο βιβλίο του Σκαρίμπα στη βιτρίνα, αλλά και διαθέσιμα όλα τα υπόλοιπα ή άλλων που αναφέρονται στο έργο του; [Να αναφέρω εδώ πως μόνο ο Αναγνώστης έχει, ή μάλλον είχε ;-) μια μικρή συλλογή έργων του σε ένα ράφι].

Αν είναι να το παραγγείλω, γιατί να μη το κάνω δικτυακώς που στοιχίζει και φθηνότερα; (8.47€ στον Ιανό)

Αυτά και συγνώμη για τη βροχή ερωτήσεων.

4 σχόλια:

ioannis_the_great είπε...

Den exeis adiko . Εγω έστησα καυγά με Βιβλιόπωλη και στοίχημα οτι θα βρώ φθηνότερα το τελευταίο βιβλίο του Μπουραντά 'Όλα σου τα έμαθα μα ξέχασα μια λέξη´ και μόλις του το πήγα και με χαρτιά έκανε την πάπια. Οσο γιατι δεν το έχουν όπως είπε δεν είναι στα πολυδιαφημιζόμενα βιβλία και περιμένουν να το παραγγείλει πρώτα καποιος πελάτης τους

kuluvahata είπε...

Τώρα που είπες για το Γιάννη Σκαρίμπα και όλους εκείνους που τον πολέμησαν στην εποχή του και όσους επιμένουν να τον αγνοούν σήμερα, θυμήθηκα το "χαβιαροπέψιοι όλου του κόσμου ενωθείτε...! στο βιβλίο του "το ΄21 και η αριστοκρατία του", το γράφει.

Umbrella είπε...

Πάντως δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων. Ούτε μπορεί ένα βιβλιοπωλείο να διαθέτει τα άπαντα των πάντων.
Θα μπορούσε όμως να είναι ζωντανό και να συνδέει τη βιτρίνα του με τη δική μας καθημερινότητα.

Και να ανανεώνεται, για να μπαίνουμε συχνότερα.
Πόσες φορές τη βδομάδα μπαίνουμε σε μαγαζί να χαζέψουμε κινητά τηλέφωνα;

Pyke είπε...

Εγώ προσωπικά είμαι καχύποπτος με τους βιβλιοπώλες ειδικά στα Γιάννενα. Και κυρίως με το νέο ιντερκονεκτ σύστημα όπου ζητάς ένα βιβλίο, σε κοιτάνε σαν χαζό και μετά χάνονται στον υπολογιστή ψάχνοντας!
Επιπλέον ειδικά τα μικρά βιβλιοπωλεία (και κυρίως σε Αθήνα και Θεσ/νίκη) είναι και λίγο έρμαια του trend και του "τραμπουκισμού" των μεγάλων εκδοτικών οίκων.
Πάντως ο Αναγνώστης είναι καλός, ενημερωμένος και ευγενικός παρότι μικρός. Για το Οδός Αβέρωφ δεν ξέρω, δεν το έχω επισκεφθεί ακόμα.