Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Πολιτιστικός Πολυχώρος Παλαιά Σφαγεία!

Πολλές και συνεχείς οι εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου μέχρι το τέλος του έτους, όπως λέει και το πρόγραμμα παραπλεύρως. (Ο σύνδεσμος σας πηγαίνει στην προσωπική (!!) σελίδα του γνωστού νεαρού δημοτικού συμβούλου, Παπαδόπουλου.)
Όπως έλεγαν και οι παλαιοί, "ουκ εν τω πολλώ το ευ": πρόγραμμα χωρίς χαρακτήρα, ασύνδετες, όλοι χωράνε, λίγο από όλα, εκδηλώσεις. Με μικρή εξαίρεση το μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο Παπαδιαμάντη.
Να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο από του χρόνου;

Οι περισσότερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Παλαιά Σφαγεία!
Παλαιά Σφαγεία γράφει και όχι παλιά σφαγεία. Το "παλαιά" προσδίδει ένα κάποιο κύρος, κάνει το χώρο να ακούγεται σπουδαίος! Κι όμως ήταν απλά τα παλιά σφαγεία. Και επιπλέον, σήμερα ο χώρος δε θυμίζει σε τίποτα εντελώς την παλιά του (ή παλαιά) ιδιότητα. 
Ποιος ο λόγος λοιπόν να φέρει αυτή την ονομασία;

Παλιά σφαγεία (και όχι παλαιά) ονομάζεται ο εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στην Ύδρα (Hydra, DESTE Slaughterhouse Project Space), ο οποίος ανακαινίσθηκε το 2009 διατηρώντας πολλά αυθεντικά στοιχεία του πρότερου χαρακτήρα του, διαφυλάσσοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την αρχική ταυτότητά του. 


Έτσι αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα μεγάλο διαγωνισμό για την εύρεση νέου ονόματος του πολιτιστικού πολυχώρου! Στείλτε τις προτάσεις σας, με όποιο τρόπο θέλετε, μέχρι το τέλος του μήνα. Οι 101 καλύτερες προτάσεις θα μπουν σε ανοιχτή ψηφοφορία για να επιλεγεί το καλύτερο όνομα για τον πολιτιστικό πολυχώρο στη θέση των παλιών σφαγείων.

Η δική μας πρόταση είναι,
Τεχνοχώρος
 Κώστας Μπαλάφας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ και επαυξάνω...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ με την πρότασή σας. Ειδικά αν μπορέσει να συνδυαστεί με μια μόνιμη συλλογή με έργα του φωτογράφου θα είναι ό,τι καλύτερο!

ges woat είπε...

Την πρώτη φορά που διάβασα την ανάρτηση δεν είχα δει την πρότασή σου. Λόγω του θανάτου του Κώστα Μπαλάφα σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να το προτείνω, αλλά με είχες προλάβει. Όπως καταλαβαίνεις συμφωνώ με την πρότασή σου!