Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Διευκρινίσεις για ΦΠΑ στο 23% στα σχολεία

Σε νέες διευκρινίσεις για το συντελεστή ΦΠΑ 23% στις εξαρτησιογόνες ουσίες, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, λόγω της σύγχυσης που υπάρχει με την περιπτωσιολογία των απαλλαγών και των εξαιρέσεων από τον υψηλό συντελεστή.

Το υπουργείο διευκρινίζει μεταξύ των άλλων ότι με ΦΠΑ 23% πρέπει να χρεώνονται η κάνναβη και οι αμφεταμίνες, η κοκαΐνη και τα οπιοειδή, ακόμη κι αν καταναλώνονται εντός του σχολείου και μακριά από τα σημεία που τα έχουν πωλήσει!

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι εξαρτησιογόνες ουσίες πρέπει να χρεώνονται με ΦΠΑ 13%.
Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που ορισμένα από τα παραπάνω σκευάσματα περιέχουν γλυκαντικές ύλες, με αποτέλεσμα να προσδίδουν σε αυτά γλυκιά γεύση, θεωρούνται γλυκά και υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή 13%, όταν δεν καταναλώνονται εντός των σχολικών κτιρίων.



Παρακαλούνται δάσκαλοι αλλά και γονείς να ενημερωθούν σχετικώς και να αναπροσαρμόσουν το χαρτζιλίκι σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, γιατί οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται άμεσα, όπως έγινε χτες, με τη σύλληψη 20χρονου ημεδαπού (!!) σε γνωστό γιαννιώτικο λύκειο, ο οποίος είχε μπερδέψει τους συντελεστές ΦΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: