Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Very smart people

Μερικές καθημερινές έξυπνες κινήσεις μπορούν πραγματικά να μας βγάλουν από την ταλαιπωρία και τους εκνευρισμούς.
Σήμερα θα δούμε μία έξυπνη συμπολίτισσα η οποία έξυπνα σταθμεύει το smart αυτοκίνητό της επί της διάβασης πεζών στο κέντρο της αγοράς των Ιωαννίνων.
Πραγματικά πολύ έξυπνο, γιατί κανείς άλλος δεν το είχε σκεφτεί πριν, με αποτέλεσμα η διάβαση να είναι ελεύθερη. Το δε smart χώρεσε άνετα, χωρίς ζόρικους ελιγμούς που γεμίζουν ιδρώτα τις μασχάλες.

Βλέπουμε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, όπου εντελώς τυχαία, μία μητέρα με το γλυκύτατο κοριτσάκι της, προσπαθεί να περάσει τη διάβαση πεζών. Το αναπάντεχο στρίμωγμα ανάμεσα σε μηχανάκι και smart γίνεται χαριτωμένο παιχνίδι για τη μικρούλα που σκουπίζει και την πόρτα του αυτοκινήτου με το ροζ μπουφανάκι της.

Τελικά οι πεζοί διαβαίνουν τη διάβαση και η έξυπνη συμπολίτισσά μας πάει με χαρακτηριστική άνεση στη δουλειά της.

Καθώς η πόλη μας διαθέτει αρκετές διαβάσεις πεζών, οι οποίες μάλιστα συνήθως αχνοφαίνονται, σας προτείνουμε να κινηθείτε κι εσείς έξυπνα. Αν το καταφέρετε, στείλτε μας 2-3 φωτογραφίες να τις δημοσιεύσουμε στη στήλη με τις έξυπνες λύσεις.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ma auto to kollima ton giannioton me ta autokinita den mporesa na to katalavo pote...

mikri loulou είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα ποτέ αυτούς που ΔΕΝ παρκάρουν έτσι και ΔΕΝ συμπεριφέρονται σαν ζώα.

Περίπτωση α) Είναι ΜΑΛΑΚΕΣ γιατί δεν κάνουν και αυτοί το ίδιο

Περίπτωση β) Είναι ΜΑΛΑΚΕΣ γιατί δεν καταγγέλουν / πλακώνουν στο ξύλο τους κάφρους

...Ατακαδόρ είπε...

Αντιρρήσεις τινές:

1. Τα σμάρτ, που χωρούν να παρκάρουν και κάθετα στις διαβάσεις πεζών, είναι μεγάλο επιστημονικό επίτευγμα, μην το υποτιμάμε!

2. To kollima me ta autokinita den einai apokleistikotita ton giannioton, min to xalame...

3. Σαν ζώα συμπεριφέρονται κι αυτοί/-ές, σε άλλους τομείς όμως. Και γιατί όχι δηλαδή;;; Γιατί πρέπει να ξεφύγουμε από την ζωϊκή μας φύση;;;

4. Δεν είναι μακάκες, αριθμητικό είναι το πρόβλημα: Ελάχιστες είναι οι σημασμένες διαβάσεις πεζών στην πόλη. Λιγότερες από 100 νομίζω. Επί 2..., πες να βολεύονταν 150 αυτοκίνητα! Δεν είναι όμως μόνον 150 οι διατεθειμένοι/-ες να βολευτούν εις βάρος των πεζών αυτοκινητούχοι!

5. Ούτε γι' αυτό είναι μακάκες. Η επώνυμη καταγγελία συνεπάγεται πολύ μεγάλη ταλαιπωρία σε αστυνομίες και δικαστήρια. Και ο ξυλοδαρμός τιμωρείται αυστηρά.
Ένα σπρέϋ στην τσάντα, στην τσέπη μας που να μουντζουρώνει το αντικείμενο της ενόχλησης θα ήταν πολύ αποτελεσματικότερο κατά τη γνώμη μου και οπωσδήποτε λιγότερο φασαριόζικο.

Έρρωσθε, που λέει κι ο "Ατρέας"...