Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Το οικολογικό κουμπί

Το ecobutton είναι μία συσκευή - κουμπί, εξοικονόμησης ενέργειας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Συνδέετε το οικολογικό κουμπί με τον υπολογιστή μέσω USB και το πατάτε κάθε φορά που απομακρύνεστε, ώστε ο υπολογιστής και η οθόνη του να χρησιμοποιούν την ελάχιστη δυνατή ενέργεια. Όταν με το καλό επιστρέψετε στον υπολογιστή, θα ενημερωθείτε για τις ενεργειακές μονάδες που εξοικονομήσατε και τα χρήματα που γλιτώσατε.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.
Μπορείτε να το παραγγείλετε και από Ελλάδα με τιμή από 17 έως 19€.
Βραβευμένη χαζομαρούλα είναι, αλλά μία ψιλο-εξοικονόμευση την κάνει...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει αυτή η λειτουργία στα windows χρόνια φίλε μου. "StandBy" στα XP, "sleep" στα σVista. Μαρκετίστικες εξυπνάδες είναι τα κουμπάκια και οι χάντρες που αναβοσβήνουν.

Ανώνυμος είπε...

ας ξεκινήσουμε όλοι με αυτό που είναι τζάμπα....

http://www.blackle.com/

ως εξ ορισμού επιλογή για τον web explorer μας


κι όσο για τα κουτιά και τα λοιπά κόλπα όπως αναφέρει ο παραπάνω φίλος έχει μεριμνήσει η microsoft (και οι λοιποί software vendors) εδώ και χρόνια...

κι αυτό γιατί πολλοί δυστυχώς εμπορευματοποιούν την οικολογία και τη χρησιμοποιούν για ιδιοτελή οικονομικά οφέλη...

"trendia" και στο περιβάλλον; αμάν επιτέλους...

Umbrella είπε...

Πώς τα περίμενα αυτά τα σχόλια...
Μα γιατί να μη βλέπουμε ποτέ παραπέρα; Γιατί να μη σκεφτούμε το λόγο για τον οποίο η συσκευούλα βραβεύτηκε ως καινοτόμα ιδέα;

Γιατί να μη τη δούμε ως αυτό που είναι: ένα προϊόν επικοινωνίας. Είναι ένα πράσινο μεγάλο κουμπί που στέκεται δίπλα στο πληκτρολόγιο, το πατάς και επικοινωνείς σε αυτόν που το βλέπει πως νοιάζεσαι για το περιβάλλον. Αυτό απλά.

Φανταστείτε τη Νομαρχία να ανακοινώνει τη χρήση του οικολογικού κουμπιού! Δεκάδες υπολογιστές που όντως έχουν από μόνοι τους τη λειτουργία "StandBy" μα ποτέ δε χρησιμοποιήθηκε, ξαφνικά είναι κλειστοί όταν ο υπάλληλος απουσιάζει για λίγο. Η Νομαρχία γίνεται τόσο απλά "πράσινη" και περνάει (επικοινωνεί) ένα μήνυμα
στην τοπική κοινωνία να νοιάζεται για το περιβάλλον και την κατανάλωση ενέργειας. Ξοδεύοντας το πολύ 2.000€, την ώρα που σπαταλάει δεκάδες χιλιάδες σε τριήμερα τσιμπούσια στο ντου-λακ σε γελοίες ημερίδες ευαισθητοποίησης.

Αλλά ίσως επειδή ακριβώς βλέπουμε τα πράγματα έτσι, ούτε μια τόσο απλή ιδέα / συσκευή δε θα είχε ποτέ την τύχη να δημιουργηθεί στα Γιάννενα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι το πρώτο σου post για το οποίο δεν αντιλαμβάνομαι την επιμονή σου. Είναι απλά μια μαλακία για να βγάλει κάποιος λεφτά. Μπορεί απλά ο μηχανογράφος (???) της Νομαρχίας να προγραμματίσει τους υπολογιστές να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα μετά από κάποια λεπτά αδράνειας και ο υπάλληλος να μη χρειάζεται ούτε πράσινα ούτε μπλε κουμπάκια.

Τα πσιπσιπσίνια και τα κοκοπσόπσα δεν είναι αυτοσκοπός.