Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Τυλίγουν τις κολόνες όταν πέφτουν

Μία ιδιαίτερη τελετουργία τελείται από τις υπηρεσίες της πόλης μας, κάθε φορά που χάνεται μία κολόνα. Η βάση της κολόνας παραμένει ανέπαφη για αρκετούς μήνες, ενώ τυλίγεται με ειδική μαύρη σακούλα περιτυλίγματος βάσης πεσμένης κολόνας. Στο τέλος της τελετής, φλούδια μανταρινιού αφήνονται στην κορυφή της βάσης που απέμεινε.
Σε μία από τις γνωστότερες και ομορφότερες πλατείες της πόλης μας, στην Καλούτσιανη, όπου δεσπόζει το ομώνυμο καλοδιατηρημένο τζαμί, μπορείτε κι εσείς να καταθέσετε ολίγα φλούδια μανταρινιού.

Βέβαια, καθώς τα πράγματα εξελίσσονται, μοιραία και οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακαλύπτουν και εφαρμόζουν νέες, πρωτοπόρες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, πάνω από το πάρκινγκ των Avdis, οι καινούριες κολόνες πλέον συγκρατούνται με ειδικά εμφανή λευκά καλώδια, τα οποία εμποδίζουν την πτώση τους.

Για το σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί και ειδικές ευμεγέθης γλάστρες με μανόλιες, από τον κορμό των οποίων δένονται σφιχτά τα καλώδια συγκράτησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πράγματι είστε πέρα βρέχει, αν αναλογιστεί κανείς την εν ψυχρω δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και όσα ακολουθούν;