Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

περί πινακίδων

Δεν γινόταν παλαιότερα, πρέπει να είναι συνήθεια καινούρια. Ίσως έχει να κάνει με εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μη διακόπτονται οι χρηματοδοτήσεις. Έχει γεμίσει ο τόπος πινακίδες, ίδιες, επαναλαμβανόμενες και μεγάλες.
Εόρταζαν προχτές οι Άγιοι Ανάργυροι στο κάστρο, να κάτι πινακίδες δίπλα-δίπλα, με μεγάλα γράμματα να γράφουν ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Ίσως πάλι γίνεται για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους.

Όπως για παράδειγμα κάτω στο Μώλο. Οι επιχειρήσεις χώρων στάθμευσης ή πάρκινγκ, είναι υποχρεωμένες να διατηρούν φωτεινές, μεγάλες και επαναλαμβανόμενες πινακίδες ώστε να εξυπηρετούνται και οι οδηγοί με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Και φυσικά αφού σταθμεύσουν, ακολουθούν τις ειδικές οδεύσεις τυφλών στα πεζοδρόμια του Μώλου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια πινακίδα όμως που να λέει "προς κέντρο" δεν υπάρχει κάτω από την Πυροσβεστική και όσοι δεν ξέρουν (ειδικά ξένες πινακίδες) κάνουν κύκλους και φτάνουν πέρα στο Μy market και πάλι πίσω για να βγουν στη Δωδώνης.Αυτό θα πει ενημέρωση οδηγών.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ πολλές μα πολλές πινακίδες από τα κολήματα αφισών, ανακοινώσεων ΔΕΝ διακρίνονται τα απαγορευτικά με αποτέλεσμα να συμβούν ατυχήματα.
Ειδοποιήστε την τροχαία ή την υπηρεσία για την οδική σήμανση (αλήθεια ποια είναι;) να επέμβουν τάχιστα να αποκαταστήσουν τις πινακίδες, ειδικά για τους επισκέπτες της πόλης
Θα μπουν σε μονοδρόμους με αντίθετη ροή.
Π.χ, στην Ναπ Ζέρβα στους καφενέδες στην διασταύρωση με την Καποδιστρίου το σήμα έχει γίνει ένας στρογγυλός άσπρος κύκλος.
Ακόμα στη Δομπόλης τα σήματα έχουν ξανά γίνει ασπροι κύκλοι.
Επεμβείτε στους αρμόδιους.
Καλά η τροχαία δεν το είδε;