Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Η ναυαρχίδα Κενάν Μεσαρέ

Όπως είναι ευρέως γνωστόν, έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή του έργου ναυαρχίδα Κενάν Μεσαρέ, παρά τα όσα ακούστηκαν για το μεγαλόπνοο αυτό έργο.

Προχθές μόλις, ο Δήμαρχός μας κ. Γκόντας τόνισε την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, υπογραμμίζοντας την συμβολή όλων όσων εργάστηκαν για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ηγεσία του Υπουργείου
Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.
«Η Κενάν Μεσαρέ αποτελεί τη ναυαρχίδα σε μια σειρά έργων που θα βοηθήσουν στη λύση του κυκλοφοριακού της πόλης, σε συνδυασμό με το ποταμόπλοιο του κ. Σιαπλαούρα και τις σακαράκες των καπεταναίων της Νήσου», τόνισε ο κ. Γκόντας, σημειώνοντας παράλληλα πως προχωρούν οι διαδικασίες για να καταστεί δυνατή η κατασκευή μίας Μπρατσέρας τον επόμενο χρόνο.


Καταφέραμε λοιπόν να τρυπώσουμε στα καλά φυλασσόμενα ναυπηγεία του Δήμου Ιωαννιτών, από όπου αποσπάσαμε σχέδια και φωτογραφίες τα οποία και δημοσιεύουμε.

Στις φωτογραφίες από τις εργασίες στο ναυπηγείο, έχουμε αποκρύψει τα πρόσωπα των εργαζομένων όπως μας παρακάλεσαν οι ίδιοι.

Ο Κενάν Ταχσίν Μεσαρέ ήταν ένας άρχοντας, τρυφερός και αγέρωχος, πολυτάλαντος ζωγράφος, μισός Αλβανός, μισός Έλληνας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αποσιωπάτε τα σχόλια?τι είδους σχόλια θέλετε? Ας μην ξεχνάτε τι συνέβη στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης με τον Αχμαντινεζάντ.

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτείτε τι πλάκα θα είχε μια ναυαρχίδα με καπετάνιο τον Γκόντα, με λοστρόμο τον Φίλιο, με θαλαμηπόλο τον Μελανίδη, με πορτιέρη τον Μαρούφωφ, με μηχανικό λεβητοστασίου τον ίνη Μεσαρέ (γιο του Κενάν Μεσαρέ)με σερβιτόρες τη Νατάσα, την Κατερίνα, και με ναύτες τα άλλα καλόπαιδα (π.χ τα Κουλουράκια, Παπαβρανούσηδες κ.λ.π., κ.λ.π.) δηλ. με ο,τι συμβαίνει σε πολιτικο (τοπικα) επίπεδο εδω και 5 χρόνια..σκέτος κλαυσίγελως και θλίψη...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κενάν Ταχσίν Μεσαρέ έμενε σε Σεράϊ που ήταν πίσω απ' την Ακαδημία.Στη θέση του χτίσθηκε με αντιπαροχή μια πολυκατοικία (στην οποία ήταν η Γραμματεία του Πανεπιστημίου).Την εξώπορτα απ' το Σεράϊ αυτό διέσωσε ο Φρόντζος και τη μετέφερε όπως όπως μπροστά απ' την Ακαδημία, όταν ο γιός του πολεοδόμος Ίνης Μεσαρέ (φίλος του Φίλιου) με τη μητέρα του Ραφέτ έδιναν το Σεράϊ ΑΝΤΙΑΠΑΡΟΧΗ.Προς τιμήν του Κενάν Ταχσίν Μεσαρέ ο τέως (αριστερός!!!) Δήμαρχος Φίλιος έδωσε τό όνομα του σε μία λεωφόρο, την οποία κατασκευάζει, τώρα, ο νυν Δήμαρχος ΓκόνταςΤο ωραίο είναι ότι δεν αρέσει στον Φίλιο το όνομα του νέου Ξενία δηλ το Grand Σεράϊ γιατί το Σεράϊ παραπέμπει στην Οθωμανική δουλεία!!!Ο Ίνης Μεσαρέ αποδίδει(χωρίς ντροπή) την καταστροφή της πόλης με τα ωραία της αρχοντόσπιτα στην έλευση των χωριατών στην πόλη.Δεν φταίνε καθόλου οι νυκοκυραίοι που τα έδωσαν αντιαπαροχή και έζησαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα

Umbrella είπε...

Όμορφες πληροφορίες μαθαίνουμε.

Πολύ θα ήθελα ο Δήμος μας να είχε ένα χάρτη στις ιστοσελίδες του με χαρτογραφημένα όλα τα παλιά αρχοντικά, μαρτυρίες, φωτογραφίες, περιγραφές, ιδιοκτησίες και με ποιον τρόπο αυτά διασώζονται, καταστράφηκαν ή καταστρέφονται.
Θα δούλευα εθελοντικά για κάτι τέτοιο.
Πού όμως, εδώ, στα Γιάννενα;
Ποιος νοιάζεται για τη νεότερη Ιστορία αυτού του τόπου;

Προσωπικά τα ονόματα του Μεσαρέ και του Σεραγιού δε με ενοχλούν.
Η χωρίς σκοπό και χωρίς γούστο κατασκευή τους αντίστοιχα με ενοχλούν.