Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

Μία νέα θέση στάθμευσης

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του νέου ΚΟΚ:
H στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται:
α) Επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα από αυτές.
...
ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τoμή oικoδoμικών γραμμών ή των νoητών πρoεκτάσεων αυτών.

Επίσης αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της συγκεκριμένης παραγράφου του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ.

Τα παραπάνω ισχύουν γενικότερα και στην πόλη μας, με μία εξαίρεση!

Εάν οδηγείτε αστυνομικό αυτοκίνητο λευκού χρώματος, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις πιο πάνω διατάξεις και να σταθμεύσετε πάνω στη διάβαση πεζών της οδού Βλαχλείδη, καθώς δεν θα έχει σταθμεύσει άλλο όχημα υπό τον φόβο του προστίμου.

Με λίγη προσοχή μπορεί κανείς να ξετρυπώσει τις πιο απίθανες θέσεις στάθμευσης, πριν οδηγηθεί στο Grand Ioannina Parking Avdis.

3 σχόλια:

Μουσική και Σήμερα είπε...

Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου,γνωρίζεις ότι τέτοιου είδος οχήματα(πυροσβεστικά, ασθενοφόρα,περιπολικά)μπορούν να σταθμεύσουν οπουδήποτε προκειμένου να βγάλουν εις πέρας αυτό το οποίο τους διαβιβάστηκε στον ασύρματο, πως έισαι σίγουρος ότι πρόκειται για στάθμευση και όχι για ένα επείγον περιστατικό;

Umbrella είπε...

Kostas, δε γνωρίζεις καλά τα Γιάννενα μάλλον. Το περιπολικό είναι αραγμένο έξω από το αστυνομικό μέγαρο, το πορτοκαλί κτίριο που φαίνεται. Ο οδηγός βρίσκεται στο γραφείο του, πίνει καφέ και περιμένει κάποιο επείγον περιστατικό.

Μουσική και Σήμερα είπε...

Όντως δεν γνωρίζω καλά την πόλη σου αλλά μου άρεσε πάρα πολύ γιατί εκεί πέρασα τον μήνα του μέλιτος και συγκεκριμένα στα Ζαχαροχώρια στο χωριό Μονοδένδρι.
Αν είναι έτσι όπως τα αναφέρεις έχεις δίκιο.