Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σακούλες με σκουπίδια για περιστέρια

Στον πεζόδρομο πίσω από τη Νομαρχία, εκεί που απαγορεύεται το πάρκινγκ γιατί είναι είσοδος - έξοδος αυτοκινήτων, δοκιμάζεται μια καινούρια μέθοδος ταΐσματος των περιστεριών. Γεμάτες σακούλες σκουπιδιών αφήνονται σε συγκεκριμένα σημεία, πάνω από τις οποίες περνούν οι ρόδες των αυτοκινήτων του πεζοδρόμου.    


Οι σακούλες ανοίγουν κάτω από την πίεση των τροχών, με αποτέλεσμα το περιεχόμενό τους να σκορπίζεται στον πεζόδρομο. Αμέσως περιστέρια ορμούν, ξεδιαλέγουν και καταναλώνουν τα οργανικά απόβλητα. Μέρος των υγρών ρέουν προς την κοντινή σχάρα και από κει στην θρυλική λίμνη Παμβώτιδα. Όταν φύγουν τα περιστέρια, θα μείνουν μόνο ανακυκλώσιμα υλικά στον πεζόδρομο.


Τα πλεονεκτήματα της παραπάνω μεθόδου είναι προφανή, σκεφτείτε μόνο τη μείωση του όγκου των σκουπιδιών που τελικά θα οδηγούνται στο ΧΥΤΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να χειριστούν και να λύσουν ούτε τα στοιχειώδη προβλήματα.Σκουπίδια και λακκούβες είναι τα πλέον απλά και προαπαιτούμενα για τη λειτουργία του Δήμου. Κατά τα άλλα εμφανίστηκε ο Δήμαρχος σε παλιό στύλ πολιτικάντη να μας πεί ότι βελτιώθηκε η ζωή στις φυλακές αφού έβαψε και κάτι τοίχους... Θέλουν να το παίζουν και πολιτισμένοι υψηλών προδιαγραφών...