Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ημερίδα για την ευρυζωνικότητα

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο  της πανεπιστημιούπολης «Κάρολος Παπούλιας» (του 11χρονου αντάρτη!) διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Ευρυζωνικότητα και ψηφιακή ανάπτυξη» η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον ∆ήμο Ιωαννιτών. 
Όλοι οι σχετικοί του τόπου μας μαζεμένοι. Το πρόγραμμα αναφέρει κανά μισάωρο χαιρετισμούς από Καχριμάνη, Φίλιο και Αλμπάνη και μία δίωρη (!!) παρουσίαση της κατάστασης της περιφέρειας από τον Ιωάννη Σκοπούλη (Κέντρο Διοίκησης Δικτύων)!!


Η παρουσίαση θα είναι ως συνήθως ηλεκτρονική (σε κομπιούτερ) μα πέρα για πέρα θεωρητική. Σιγά μην έχουν κάτι πρακτικό να δείξουν. Κάποια ψηφιακή υπηρεσία ας πούμε. Ποιος;; Η Περιφέρεια; Ο Δήμος; Θα ακούσουμε πόσα σχολεία έχουν διασυνδεθεί μεταξύ τους (και όχι τι την κάνουν αυτή τη διασύνδεση) και πόσα χιλιόμετρα οπτικής ίνας τυλίγουν την πόλη (και όχι αν χρησιμοποιούμε κανά χιλιόμετρο από δαύτα).
Εδώ η ίδια η ημερίδα δε φαίνεται να νοιάζεται για την ψηφιακή παρουσία της: Με το ζόρι βρίσκεις το πρόγραμμα ή άλλες λεπτομέρειες πέρα των βασικών. Ούτε υπεύθυνο, ούτε ομιλητές και βιογραφικά. Ούτε διεύθυνση επικοινωνίας να απευθύνεις μία ερώτηση. Και εννοείται πως δε θα μεταδοθεί ζωντανά στο δίκτυο. Δεν υπάρχει.
Λέτε να διαψευσθούμε;;

~ * ~

Εν τω μεταξύ...

...όπως μας ενημέρωσαν, μία μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα, αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Bologna της γειτονικής Ιταλίας. Δες εδώ τη σχετική ειδική σελίδα με όλες τις επιπλέον πληροφορίες που περιγράψαμε. Μεταφράζοντας, διαβάζουμε πως η συμμετοχή είναι ελεύθερη, απαιτείται όμως η επιβεβαίωση παρουσίας με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας. Υπάρχει διεύθυνση για όσους θέλουν να υποβάλουν ερωτήματα, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά (παρακολουθείστε τη κι εσείς εδώ) ενώ θα λειτουργεί παράλληλα σχολιασμός μέσω twitter με θέμα (hashtag) #daelocal_it

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε, όλα τα υπόλοιπα να τα δικαιολογήσω. Το θαυμαστικό που υποδηλώνει έκπληξη για τον Σκοπούλη, προς τι; Θεωρείται πως δεν είναι σχετικός;

Πέρα βρε έχει είπε...

Παρεξήγηση!
Τα πρώτα θαυμαστικά πάνε στη δίωρη παρουσίαση, 15 λεπτά είναι υπερ-αρκετά νομίζουμε.
Τα άλλα θαυμαστικά πάνε στο πρόγραμμα και στην εκπροσώπηση της περιοχής μας στην ημερίδα. Σχετικός ο Σκοπούλης στα δίκτυα, ναι. Αλλά αυτό και τέρμα; Άλλος, άλλη; Δεν έχουμε; Και με την ψηφιακή ανάπτυξη τι γίνεται; Ε;

Πέρα βρε έχει είπε...

Πάντως χαίρομαι που θα μπορούσες να δικαιολογήσεις όλα τα υπόλοιπα.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τη διευκρίνηση, συμφωνώ ακόμη περισσότερο.
('Επρεπε να καλέσουν και την απερχόμενη αντιδήμαρχο, που μέχρι και λίγες μέρες μετά τις εκλογές έγραφε στην επίση ιστοσελίδα της, πως "ο Δήμος απέκτησε το Μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών..." ).

...Ατακαδόρ είπε...

1. Αν η ηλεκτρονική "ευρεία" είναι τόσο μόνον φαρδύτερη όσο η εικονιζόμενη της μέσης, τζάμπα τα λεφτά (μας) που πληρώσανε.
2. Ο παραλληλισμός της Μπολώνια με την ιστορική μας (μεγαλού)πολη ατυχέστατος. Σαν το γνωστό άσμα Λωζάνης-Κοζάνης... Μόνον που δεν έχουν ομοιοκαταληξία...
3. Πολύ τού μπαίνεις του Γιάννη. Μήπως σέ έχει απογοητεύσει ...αλλέως;

Πέρα βρε έχει είπε...

...Ατακαδόρ,
1. τζάμπα τα χιλιόμετρα οπτικών ινών, τουλάχιστον στη φωτογραφία η ζώνη έχει κάποια χρήση, τη φοράω!
2. όχι ακριβώς. Αναλογικά αν το δεις, η Bologna είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, όπως και τα Γιάννενα στη χώρα μας.
3. αλλέως όχι, πολλαπλώς ναι. Όσο περισσότερες ελπίδες έχεις για κάτι καινούριο, τόσο μεγαλύτερη η απογοήτευση όταν αυτό αποδεικνύεται εφάμιλλο του παλιού.

Πέρα βρε έχει είπε...

Τελικά διαψευσθήκαμε μόνο σε ένα σημείο: μεταδόθηκε την τελευταία στιγμή ζωντανά η ημερίδα των 20 παρευρισκομένων.

Μπορείτε ακόμη και τώρα να την παρακολουθείστε εδώ!

Αν έχετε κέφι, γράψτε μας τα σχόλιά σας....

Νινή Ζ. είπε...

Καλέ, πού την ψώνισες την, τόσο ωραία, ...ευρωζώνη; Θέλω κι εγώ μία.

Και πόσο την πλήρωσες;

Και πόσο πληρώσαμε την ηλεκτρονική ευρωζώνη του Δήμου;

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο λυπηρό να βλέπει κανείς πόσο πίσω είμαστε σε νοοτροπία, ιδέες και όραμα.

Δεν πήγε κανείς από τους πρωτεργάτες των θαυμάτων της "ψηφιακής πόλης", ούτε στελέχη από την "Αξιολύπητη Ήπειρο", ούτε από την αντιπολίτευση του "φρέσκου γάλακτος", ελάχιστοι από το Πανεπιστήμιο της "πρωτοπορίας".

Και πως περιμένουμε να πάμε μπροστά;!;! Με τα λαμόγια και το παρακράτος των προγραμμάτων;