Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Καλωσόρισμα νέων φοιτητών

Η αιφνιδιαστική (ποιος το περίμενε πως θα γίνει φέτος) ανακοίνωση των βάσεων των σχολών προχθές, βρήκε την πόλη μας, τα Νέα Ιωάννινα, καθόλα έτοιμη. 
Ένα από τα πρώτα πανελληνίως Δελτία Τύπου εκδόθηκε αμέσως, την ίδια μέρα, από το Δημαρχείο του Δήμου στο οποίο ο Δήμαρχος εκφράζει την ικανοποίηση, τη χαρά, τα συγχαρητήρια, κλπ κλπ, καταλήγοντας στη δήλωση πως "Η πόλη μας είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους νέους φοιτητές και να τους φιλοξενήσει έτσι όπως ταιριάζει στην ιστορία και τον πολιτισμό της".

Για το σκοπό αυτό τα Νέα Ιωάννινα, σε συνεργασία με μεγάλη εταιρία σταθερής τηλεφωνίας, εφάρμοσαν μία νέα, πρωτοπόρα υπηρεσία που αφορά την παρουσίαση πληροφοριών για την εύρεση στέγης στην περιοχή των Ιωαννίνων.


Ανακοινώσεις με πληροφορίες για ενοικιαζόμενα δωμάτια, αναγράφονται σε ειδικό κίτρινο αυτοκόλλητο χαρτί με την ένδειξη ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ και επικολλούνται αυτόματα σε τηλεφωνικούς θαλάμους σε δεκάδες σημεία του κέντρου της πόλης. 
Η καταχώρηση ανακοινώσεων σε τηλεφωνικούς θαλάμους γίνεται εντελώς δωρεάν.


Α, επίσης να ενημερώσουμε τους νέους νοικάρηδες (ε, συγνώμη, φοιτητές ήθελα να πω) πως τα Νέα Ιωάννινα προσφέρουν δωρεά πρόσβαση στο ίντερνετ (!) μέσω wifi σε πολλά κεντρικά σημεία. Επειδή όμως ποτέ δε δουλεύει, μπορείτε να κάνετε δωρεάν χρήση ίντερνετ σε κάποια καφετέρια (όλες διαθέτουν πλέον) και να συνδεθείτε στο enoikiazetai.uoi.gr ώστε να εξυπηρετηθείτε έτσι όπως ταιριάζει στην ιστορία και τον πολιτισμό κάποιων άλλων πόλεων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφου λοιπόν η πόλη καθάρισε απο τα κάθε λογής κουρελόπανα που ανήρτησαν καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι καλλιτέχνες των πολιτιστικών εκδηλώσεων και του δήμου, απο τις αφίσσες των πανηγύρεων, απο τις αφίσσες και τα πανώ των κομμάτων που κρέμονται παντού απο την ανοιξη ακόμα, απο τα διαφημιστικά των μπαρ και απο κάθε λογής βρωμιά μάλλον έχετε δίκιο πράγματι τα ενοικιαστήρια ρυπαίνουν την πόλη.

Umbrella είπε...

Μα δεν είπε κανείς πως τα ενοικιαστήρια ρυπαίνουν την πόλη!