Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Bicicleta é vida


There is neither wrong nor right neither good nor evil
there's only what you choose to do life is about choice
You choose the road and the destination
but only in the end
will you know where you are and how you got there

Aveiro has chosen cycling




Η Αveiro είναι μία πόλη της Πορτογαλίας στο μέγεθος των Ιωαννίνων (110.000 κάτοικοι). Η ταινία γυρίστηκε για το Δήμο της πόλης στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τη χρήση του ποδηλάτου (πρόγραμμα Lifecycle).

Μία όμορφη ταινία, για μια όμορφη πόλη που τη ζηλέψαμε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχα περάσει ένα μήνα το 2000 στο Aveiro παρακολουθώντας ένα καλοκαιρινό σχολείο μέσω του Socrates στο εκεί πανεπιστήμιο. Διαπίστωσα και εγώ από τότε ότι η Πορτογαλία, με την οποία υποτίθεται ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο πάνω κάτω, είναι αρκετά μπροστά σε σχέση με εμάς.
Μας πήγαν βαρκάδα στα κανάλια, όπως στο βίντεο, και στην λιμνοθάλασσα που έχει εκεί κοντά. Και ξενάγηση στο οικολογικό παραθαλάσσιο οικολογικό πάρκο της περιοχής.
Ποδήλατα δεν πολυ είδα τότε, αλλά αυτοί προχωράνε...
Και το πανεπιστήμιο αν και νομίζω ότι δεν είχε την έκταση και το μέγεθος των Ιωαννίνων, ήταν άψογο.
Γιάννης

SG είπε...

Παιδιά ...δεν θέλω ποδηλατοδρομους και πράσινα ανθρωπάκια...θέλω σεβασμό από τους οδηγούς. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ Δεν ποδηλατώ για πλάκα, ούτε για άσκηση! Ποδηλατώ για τις καθημερινές μου ανάγκες.
Δεν με ενδιαφέρει να κάνω βόλτα δίπλα από τη λίμνη καθώς ο άερας παίζει με τα μαλλιά μου, ούτε να κάνω το γύρο της λίμνης. Θέλω να πάω στη δουλειά μου, να κάνω τα ψώνια μου, να επισκεφθώ τους φίλους μου στους Αμπελόκηπους χωρίς να υβρίζομαι από οξυζενέ γκομενίτσες, κάγκουρες, και 60+ μαχαλόμαγκες.