Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τα νέα της ανακύκλωσης

Όσο ακόμη περιμένουμε εν έτη 2011 η πόλη μας να ασχοληθεί σοβαρά με την ανακύκλωση, όσο περνούν οι βδομάδες με τον νέο Αντιδήμαρχο Θωμά Μπέγκα ακόμη να ενημερώνεται για το τι είναι ανακύκλωση και σε τι διαφέρει από την περικύκλωση, οι αθηναϊκές αλυσίδες καταστημάτων και σουπερμάρκετ, μας μπάζουν για τα καλά στην ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, με σκοπό πάντα να μας κερδίσουν ως πελάτες.
Πολλά καταστήματα μαζεύουν πλέον τις παλιές μας συσκευές. Σε δεκάδες σημεία μπορούμε να ανακυκλώσουμε τις παλιές μπαταριές. Πλαστικές σακούλες βιοδιασπώμενες (φιλικές προς το περιβάλλον;;;), αλλά και πάνινες πολλών χρήσεων είναι πλέον διαθέσιμες.

Η τελευταία εξέλιξη ακούει στο όνομα Φωτοκύκλωση και συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών.

Με τη Φωτοκύκλωση οι λαμπτήρες και τα φωτιστικά μας μπορούν να ανακυκλωθούν υπεύθυνα, συστηματικά και αποτελεσματικά, έως και 98%, εύκολα και δωρεάν! Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.
Με τη συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων βρώσιμων λαδιών, γίνεται η διάθεσή τους με νόμιμο, ασφαλή και περιβαλλοντολογικά ορθό τρόπο για βιομηχανική χρήση, δηλαδή στην παραγωγή βιοκαυσίμων (βιοντίζελ) και βιολιπαντικών. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.


Αν γνωρίζετε κι εσείς κάτι νεότερο σε θέματα ανακύκλωσης στην πόλη μας, ενημερώστε μας να το διαδόσουμε.

2 σχόλια:

Ororra είπε...

Εγώ ξέρω ότι άρχισαν να το ξανασυζητάνε το θέμα, (για τα επόμενα δέκα χρόνια φαντάζομαι) και στο Δημοτικό και στο Περιφερειακό Συμβούλιο!
Δεν είναι πολύ σημαντικό βήμα αυτό;

SantoGold είπε...

διαβάζω ακόμα σε αθηναϊκές εφημερίδες ρεπορτάζ για τους γκραφιτάδες, "νέους καλλιτέχνες" που παίζουν indie (βλ Raining Pleasure και Μονικα) έλληνες που ασχολούνται με το εμπόριο κ.ο.κ. Το δεδομένο ως "άλλο".
Το ίδιο είναι και η ανακύκλωση για εφημερίδες και πολίτες. Κάτι το "νέο", κουλ, ωραίο και ανεφάρμοστο από τους πολλούς. Είναι όλα στο μυαλό. Όταν σταματήσουμε να βλέπουμε μόνο την ιδέα και αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την εφαρμόσιμη δράση τότε μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για οικολογική νοοτροπία. Όλα τα άλλα είναι απλά powerpoint...