Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Έργα σε δημόσιους χώρους

Μπορεί τα χρόνια να περνούν, στα Γιάννενα όμως είμαστε παραδοσιακοί. Τι κι αν το ημερολόγιο γράφει 2010, τα έργα γίνονται στην πόλη όπως παλιά.

Ο δήμος ξεκοιλιάζει τους δρόμους, βγαίνει το χαλίκι στην επιφάνεια, αυτοκίνητα περνούν, σκόνη σηκώνεται. Οι κάτοικοι τριγύρω αγανακτούν, παίρνουν όμως το λάστιχο και καταβρέχουν όσο μπορούν. Στο τέλος πληρώνουν και τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΙ.

Η ΔΕΗ από την άλλη, προτιμά τα πεζοδρόμια. Και οι πεζοί, όπου νά 'ναι, αλλά και όπως νά 'ναι. Πινακίδες στρογγυλές πάνω σε ζάντες. Πινακίδες τρίγωνες και φαναράκια πάνω σε ρόδες. Σιδερόβεργες σουβλερές μπηγμένες στην άσφαλτο και τυλιγμένες με πλαστικό δίχτυ, οριοθετούν και εξασφαλίζουν ασφαλώς, την ασφαλή πρόσβαση των πεζών.

****
Τελικά οι βροχές γλίτωσαν τους κατοίκους της Μακαρίου από την κατανάλωση νερού. Δημιούργησαν όμως πολύ επικίνδυνες λακκούβες. Ιδίως στη συμβολή με την οδό Ν. Πατσιμάδη, όπου στο τέλος της ασφάλτου σε περιμένει ένα μεγάλο σκαλοπάτι.

Καλό θα είναι με τις βροχές να αποφεύγετε τον νέο κυκλικό κόμβο της Μακαρίου, και σε κάθε περίπτωση να σκέφτεστε τους πεζούς που περπατούν δίπλα στις λακκούβες!

1 σχόλιο:

Μπριμπίλω είπε...

Ομπρέλα μου, αν κρίνω από τη μεγάλη συμμετοχή αναγνωστών στο blog, ο κόσμος των Ιωαννίνων είναι βαθιά προβληματισμένος και ανάστατος για όλα αυτά που συμβαίνουν.

Βέβαια δε θα πρέπει να παραλείψουμε και τις λίγες αχτίδες ελπίδας που βλέπουμε. Δεν μπορώ παρά να επαινέσω την απόφαση του (Αγίου) Χριστο(βασίλη) να μας αλλάξει τα κουφώματα (αργότερα και τα φώτα) στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Όπως βλέπεις τα αρχίδια ολονών μας έχουν μεγαλώσει τόοοσο πολύ που χωράνε πολλά πράγματα να γράψουμε. Και τα γράφουμε. Με τις υγείες μας ...