Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Διαμαρτυρία για τις φόλες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ
Σάββατο 26/6/2010

Καθώς οι πρώτες φόλες του Ιουνίου ξεκίνησαν στην Κω και την Λέσβο, ενόψει επισκεπτών, ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι φιλόζωοι, σε κάθε γειτονιά και κάθε πόλη της Ελλάδας.

Στις 8 το βράδυ και για μια ώρα, όλοι εμείς θα συγκεντρωθούμε έξω από το Δημαρχείο (και τη Νομαρχία).

Ντυμένοι με μαύρα ρούχα και συνοδευόμενοι από τα σκυλιά μας θα διαμαρτυρηθούμε σιωπηρά στη μνήμη όσων ζώων έφυγαν από τη ζωή λόγω δηλητηρίασης, πράξης παράνομης σύμφωνα με το νόμο αλλά και ανήθικης.

  • Απαιτούμε να δράσει η Πολιτεία και να θεσπίσει αυστηρότερους νόμους σχετικά με το δηλητηριασμό των ζώων.
  • Απαιτούμε από τα Δημαρχεία να τηρούν τα προγράμματα στειρώσεων και φροντίδας των αδέσποτων και από την Αστυνομία να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους για τις περιπτώσεις καταγγελίας δηλητηρίασης ζώων.
  • Απαιτούμε να σταματήσει η απάνθρωπη αυτή τακτική εξόντωσης αδέσποτων και οικόσιτων ζώων από οποιονδήποτε, ανεξαιρέτως. Οι τουρίστες δεν ενοχλούνται από τα αδέσποτα, αλλά από τα πτώματα! Και εμείς ενοχλούμαστε για τον πόνο που προκαλείται στα ζώα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν, πέρα από τα συμπαθή τετράποδα να σκεφθείτε λίγο και τα συμπαθή δίποδα που πέφτουν θύματα των τετραπόδων και τα οποία ως φαίνεται δεν τυγχάνουν καθόλου της συμπάθειάς σας.....σταχυολογώ από τις ειδήσεις των εφημερίδων.. "Σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε στο πρόσωπο 8χρονο κοριτσάκι!
Σκύλος επιτέθηκε σε αγοράκι, το οποίο και τραυμάτισε
Αστυνομικός σκύλος επιτέθηκε σε 4χρονη
Σκύλος επιτέθηκε σε 4χρονο κοριτσάκι
24 Οκτ. 2008 ... Ο σκύλος επιτέθηκε στο κοριτσάκι την ώρα που έπαιζε με παρέα 8 ακόμα παιδιών.
Βόλος : Αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε σε ζευγάρι
Σκύλος επιτέθηκε σε 5χρόνο!
10 Μάιος 2010 ... Επίθεση ασυνόδευτου σκύλου και χωρίς φίμωτρο είχαμε εχθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή των Μετεώρων.
Pitbull επιτέθηκε σε κοριτσάκι στην Κόρινθο"

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιοι σε αγόραζαν και εσένα σαν αντικείμενο και όταν μεγάλωνες σε πετούσαν σε ένα εχθρικό περιβάλλον χωρίς τροφή να πέφτεις θύμα κακοποίησης δεν θα δάγκωνες απλά θα έκανες χειρότερα.
Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε τα τετράποδα αυτά είναι τα εύκολα θύματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ είπε...

Νέο κρούσμα δηλητηριάσεων αδέσποτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Τρείς μέρες μετά την σιωπηλή διαμαρτυρία για τις φόλες που πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχείο Ιωαννίνων και δεκαπέντε μέρες μετά την δηλητηρίαση 20 σκυλιών στο χώρο του Πανεπιστημίου, άλλα τρία σκυλάκια έχασαν την ζωή τους στις 29/6/2010 στον ίδιο χώρο με το ίδιο επώδυνο μέσο την φόλα.

Αν ως πολίτες αυτού του τόπου τέτοιες ενέργειες μας αφήνουν αδιάφορους –πράγμα αδιανόητο κατά την άποψή μας – ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι σκοτώνουν ζώα με αυτό τον φρικιαστικό τρόπο είναι επικίνδυνοι για ολόκληρη την κοινωνία.

Στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων ίσως το αποτέλεσμα να πονάει κάποιους, η αιτία της κτηνωδίας όμως αφορά όλη την κοινωνία.


ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΙ.ΔΙ.ΖΩ.- ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ