Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

...κι όμως!

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν
τέτοιες βαρβαρότητες σε ένα πανεπιστήμιο;
Δευτέρα 7/6/2010
10 σκυλιά δηλητηριασμένα
στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

...κι όμως συμβαίνουν εδώ στα μέρη μας
και μάλιστα πληθαίνουν!!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MOUNOPANA!!!KREMASMA APTARXIDIA 8ELETE...!!!

Ηπειρωτικός Αγών είπε...

Τα σκυλιά, ποιος τα φύλαξε;

Καθημερινά ανακαλύπτουν οι φοιτητές νεκρά ζώα στην πανεπιστημιούπολη, αποτέλεσμα της επιχείρησης «τελική λύση» που εφάρμοσαν άγνωστοι πριν δέκα μέρες, ρίχνοντας σχεδόν παντού (ακόμη και στις εισόδους κτιρίων) φόλες.

περισσότερα

Πρωτοβουλία Πολιτών είπε...

Η Πρωτοβουλία Πολιτών καλεί όσους ενδιαφέρονται να δώσουν το παρών στην ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Τα αλλεπάλληλα κρούσματα βάναυσης συμπεριφοράς με θύματα ζώα, η ατιμωρησία και η απόλυτη αδιαφορία των αρμοδίων φορέων της πολιτείας, καθιστά αναγκαία τη δράση των πολιτών».

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα σκυλιά κυκλοφορούσαν ελεύθερα βρωμίζοντας, ενοχλώντας και δαγκώνοντας όποιον τους έκανε κέφι..έμπαιναν μέσα στο εστιατόριο, στις εστίες, στις σχολές..περιστατικό όπου δάγκωσαν άσχημα φοιτήτρια πέρασε στο ντούκου..αφημένα μάλλον από κάποιους φιλόζοωους που κάποτε τα είχαν δικά τους..κανένας δεν προτείνει λύση αλλά ανοχή στα πάντα..ίσως το ότι τελικά η απομόνωση της πόλης και της πανεπιστημιούπολης από τον πολτισμό
κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι μπορούν και τα ζώα να έχουν συμπεριφορές ανθρώπων..κάτι δήθεν ευαίσθητοι που ανακάλυψαν τώρα τους σκύλους για να τους βασανίζουν με τις νεοπλουτίστικες συμπεριφορές τους..στο εξωτερικό έχουν σκυλιά αλλά ξέρουν και να τα φροντίζουν.. εκεί υπάρχουν και νόμοι..εδώ ελέυθερα σκυλιά παντού..στα πάρκα,στους δρόμους,στις παιδικές χαρές , στις παραλίες..γιατί κάνει εντύπωση λοιπόν που κάποιοι αντιδρούν; μήπως είναι εκείνοι τελικά οι ευαίσθητοι και οι υπόλοιποι υποκριτές; γιατί δεν τα παίρνουν στο σπίτι τους, μέσα στα διαμερίσματά τους να περνάνε όλοι καλά; δεν είμαι υπέρ της φόλας.. περισσότερο γράφω για όλους εκείνους που κάνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα..λύσεις υπάρχουν..και για τα σκυλιά και για τους ανθρώπους..

Ευαγγελία είπε...

Ο Τζών Λοκ είχε πει:«Οι άνθρωποι που ευχαριστιούνται, όταν άλλα πλάσματα υποφέρουν ή καταστρέφονται, δεν πρόκειται να νιώσουν συμπόνια ή καλοσύνη ούτε και για τους συνανθρώπους τους»
Ο Κάντ είχε πει : «Ο άνθρωπος που δεν θέλει να καταπνίγει τα ανθρώπινα αισθήματά του, πρέπει να φέρεται με καλοσύνη στα ζώα, γιατί αυτός που είναι απάνθρωπος στα ζώα γίνεται σκληρός και στην επαφή του με τον άνθρωπο. Μπορούμε να κρίνουμε την ψυχή ενός ανθρώπου από τη συμπεριφορά του στα ζώα».
Η φιλοζωία δεν είναι ανεξάρτητη από τον άνθρωπο αλλά στοιχείο της ανθρώπινης φύσης του.
Όταν λοιπόν μιλάμε για "δήθεν φιλόζωους" μιλάμε για "δήθεν ανθρώπους".
Γιατί κάποιοι αντιδρούν αγαπητέ ανώνυμε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές; είναι απλό γιατί κανένα πλάσμα δεν τις αξίζει.
Γιατί δεν τα παίρνουμε στα σπίτια μας; Γιατί οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πάρει ήδη ,την ώρα που κάποιοι αγοράζουν κατοικίδια ράτσας για να τα πετάξουν στο δρόμο και να επιτείνουν το πρόβλημα. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι για όλη αυτή την κατάσταση δεν φταίνε τα σκυλιά που την πληρώνουν και το πρόβλημα πρέπει να τεθεί στις πραγματικές του διαστάσεις.

Αντώνης είπε...

+1 στον Ανώνυμο της 16 Ιουνίου 2010 2:01 μ.μ. και ειδικά στη φράση: "κανένας δεν προτείνει λύση αλλά ανοχή στα πάντα".

Ανώνυμος είπε...

Για να τεθεί το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις πρέπει να υπάρχει και η απαιτούμενη αίσθηση ευθύνης από όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και να εφαρμόζονται οι νόμοι..πράγμα που στη χώρα μας ουδόλως συμβαίνει.. και για τους σκύλους ως γνωστόν υπάρχει νομοθεσία.

"Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει την υποχρέωση να δηλώνει το σκύλο του στον αρμόδιο φορέα (συνήθως είναι ο κτηνίατρος που ασκεί νόμιμα το επάγγελμα) μέσα σε διάστημα 8 εβδομάδων από τη γέννησή του, να κατέχει βιβλιάριο υγείας του σκύλου του, να φροντίζει για την ευζωία και την ετήσια – τουλάχιστον- κτηνιατρική του εξέταση, να μην τον εγκαταλείπει και να φροντίζει για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου του.
Επίσης, όπως προβλέπεται στο άρθρο 2 της νομοθεσίας δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Ο ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και να εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους. Για την αποφυγή ατυχημάτων ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν.
Τέλος.....ο ιδιοκτήτης θηλυκού σκύλου πρέπει να φροντίζει για τη στείρωσή του, αν δεν είναι διατεθειμένος να κρατήσει τα νεογέννητα σκυλάκια. Ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου, επιπλέον, ευθύνεται για βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το σκύλο σε ανθρώπους ή ζώα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 924 του Αστικού Κώδικα."

Ευαγγελία είπε...

Ως σχόλιο στους ανώνυμους που αναφέρουν ότι "κανένας δεν προτείνει λύση αλλά ανοχή στα πάντα" θα ήθελα να παραθέσω ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας στις 20/6/2010 << Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατατέθηκαν συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων που η υιοθέτησή τους από το Υπουργείο είναι απαραίτητη και θα συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων συντροφιάς, στη μείωση των κακοποιήσεων των ζώων και στον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν εκ μέρους των φιλοζωϊκών σωματείων αφορούν στα παρακάτω θέματα:

1. Να οριστούν αρμόδια όργανα επιβολής των προστίμων του νόμου 2. Να γίνει σήμανση, καταγραφή και κατάρτιση μητρώου ζώων 3. Συστηματική στείρωση αδέσποτων ζώων 4. Να απαγορευθεί η πώληση ζώων σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές 5. Να σταματήσουν οι παράνομες εκτροφές ζώων 6. Να αυξηθούν ποινές και χρηματικά προστίμα και να γίνει μετατροπή του πλημμελήματος σε κακούργημα για κακοποιήσεις ζώων 7. Να θεσπιστούν υποχρεώσεις κηδεμόνων ζώων συντροφιάς 8. Να δημιουργηθούν δημοτικά καταφύγια 9. Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες 10. Εκπαίδευση, επιμόρφωση, προαγωγή ζωοφιλίας 11. Ευρωπαίοι Εθελοντές Κτηνίατροι-Κινητές Μονάδες Στείρωσης 12. Περισυλλογή αδέσποτων ζώων 13. Καλύτεση διαχείριση των φερόμενων ως επιθετικών ζώων 14. Να οριστούν μέτρα για εκπαιδευτές και ξενώνες σκύλων 15. Να επιτραπεί η μεταφορά κατοικίδιων ζώων στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά και η είσοδος σκύλων-οδηγών στους δημόσιους χώρους.>>
Προτάσεις λοιπόν υπάρχουν.
Αν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται σε καμία περίπτωση δεν φταίνε τα κατοικίδια που τρώνε τις φόλες και αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι βιώνοντας τέτοιες καταστάσεις προσπαθούν να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα και να αλλάξουν στάσεις και νοοτροπίες άλλων συμπολιτών μας. Τέτοιους ανθρώπους αν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο τουλάχιστο τους στηρίζουμε έστω και ηθικά , ας είμαστε λοιπόν μαζί τους στην διαμαρτυρία για τις φόλες το Σάββατο στις 26/6/10 στις 20:00 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο.