Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Τα οφέλη των οπτικών ινών

Καθώς το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών Ιωαννίνων ολοκληρώνεται, αρχίζουν και οι πολίτες να γνωρίζουν τα πολλαπλά οφέλη που θα τους ωφελήσουν.
Αρχικά ήταν οι περίτεχνες λακκούβες, οι οποίες μας έκαναν να αλλάξουμε τα φθαρμένα λάστιχα των αυτοκινήτων μας.
Και σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε πως θα είναι το κοντινό, ευρυζωνικό μέλλον της πόλης μας.

Μικρά ειδικά οχήματα, τύπου μπόπ-κατ, θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε. Ένα ευρυζωνικό, υψηλής χωρητικότητας σύστημα, θα μπορεί να μεταφέρει με άνεση έως και πέντε άτομα, γρήγορα και με ασφάλεια, καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο στο οδόστρωμα.
Ανυπομονούμε να δούμε τη συνέχεια, γιατί είμαστε πολίτες έτοιμοι να ωφεληθούμε από τα πολυ-αναμενόμενα πολλαπλά οφέλη των ωφέλιμων οπτικών ινών του δικτύου της μητροπόλεώς μας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ταράτσα του AVDIS, η όαση, το ξενία, τα "δένδρα" του Ανυφαντή, ο Ριστάνης, ο Λάκης Στεργίου και τα ευρυζωνικά δίκτυα της Ασημακοπούλου. Και μετά; Μετά το χάος. Έτσι βλέπετε τα Ιωάννινα στον χώρο και τον χρόνο. Κρίμα.
Συγγνώμη ξέχασα και το άγαλμα του Μαβίλη.!!!

Umbrella είπε...

Ξέχασες πολλά ακόμη.
Σε ενδιαφέρουν όμως μόνο συγκεκριμένα ονόματα βλέπω. Μιλάς για το 15% της ύλης του ιστολογίου.
Άσε που δεν έχεις καταλάβει το χαρακτήρα του. Είπαμε, δεν είμαστε και δεν εκπροσωπούμε κόμμα, παράταξη, αίρεση, σύλλογο, ομάδα ή ότι άλλο.
Γράφουμε ότι μας κατέβει και όποιος μας καταλαβαίνει.

Αν εσύ όμως έχεις ένα όραμα στον χωρόχρονο για την πόλη αυτή, γιατί δε μας το λες;
Θα μπορούσαμε να σου κάνουμε ένα αφιέρωμα.

Πάντως από τα καλύτερα οράματα που κυκλοφορούν, είναι αυτό με το παγκόσμιο σταυροδρόμι και αυτό με τη σύγχρονη πόλη η οποία συνδέεται καθημερινώς με λεωφορεία με άλλες μεγάλες πόλεις.
Βλέπε σχετικά παλαιότερα αφιερώματα εδώ και εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα (με το συμπάθειο) τι χρειάζεται αυτό το επιπλέον δίκτυο οπτικών ινών. Δεν φρόντισαν οι δημόσιες σχέσεις του Δήμου να μας διαφωτίσουν. Ποιοί θα συνδεθούν, ποιοί θα λειτουργούν το δίκτυο, ποιοί και πως θα αμείβονται.
Θα λειτουργήσει ο Δήμος δικό του παρα- ΟΤΕ;
Οι υπηρεσίες θα χρεώνονται ή θα δούμε ξανά υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης κλπ
Γνωρίζει κανείς;
Η θα βρεθούμε ξανά εμπρός σε νέα τετελεσμένα!

Ανώνυμος είπε...

παλι μπροστα σε τετελεσμενα μας βαζει ο δημαρχος. Οπως με το ξενια για το οποιο πληρωναμε 400χιλ ευρω το χρονο, ενω τωρα παιρνει ο δημος και 800 χιλ το χρονο, συνολο 1 εκ 200 χιλ ευρω το χρονο οφελος. Το ιδιο παει να κανει και με τις "τρυπες" στους δρομους, με τα ευρυζωνικα δικτυα. Να μας φερει προ τετελεσμενων δηλ να μπαινουμε στο (γρηγορο μαλιστα) ιντερνετ και να ΜΗΝ πληρωνουμε.
Ο κακο-μοιρης των ιωαννινων.

Umbrella είπε...

Κακο-μοίρη μου, οι οπτικές ίνες είναι άλλο πράμα.
Ακόμη δεν έχω καταλάβει βέβαια γιατί μας υποχρέωσαν να τις βάλουμε, αφού η πόλη απέχει δεκαετίες από την εφεύρεση των ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Ας είναι, τουλάχιστον δε χαλάνε...

Και δε μου λες, το ίντερνετ που μπαίνεις τώρα, είναι αργό;

Και αν είχες αυτό το καλό, το γρήγορο, τι άλλο θα έκανες; Θα μου πεις θα γλίτωνες καθημερινά κάποια δευτερόλεπτα.

Έτερε anonyme φίλε, ποιοι να διαφωτίσουν, αυτοί που έχουν μαύρα μεσάνυχτα;
Εδώ δε μπορεί να διαφωτίσει κοτζάμ Πανεπιστήμιο.

Πάντως το χειρότερο που μπορεί να σου κάνουν οι οπτικές ίνες, είναι να σου σκίσουν τα λάστιχα τα χαντάκια που άνοιξαν συνεργία τα οποία δουλεύουν όπως-όπως στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης και δίχως επίβλεψη καμιά.

Κατά τα άλλα, στον πολιτισμένο κόσμο, στις οπτικές έκατσε ένας σωρός υπάρχουσες ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ δημιουργήθηκαν άλλες τόσες. Με αποτέλεσμα οι πολίτες, να πάψουν να στήνονται σε ουρές έξω από υπηρεσίες, να μην έρχονται σε επαφή με άπληστους υπαλλήλους που ζητούν λάδωμα, να ξεχάσουν την λέξη γραφειοκρατία, να ενημερώνονται άμεσα για ότι τους αφορά, να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό, στη γνώση, να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων, να έχουν δίπλα τους το γιατρό τους, και τόσα μα τόσα άλλα.

Όχι εδώ όμως. Γιατί εδώ για το μικρότερο αίτημά σου προς το Δήμο, θα πρέπει εντελώς παραδοσιακά, να πας να κάνεις τεμενάδες στον Μάντζιο, στον Ανυφαντή, στον κύριο Βήχα!

Unknown είπε...

Anonymous μακάρι να έφτανες στο ελάχιστο τον Λάκη Στεργίου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα? Και βέβαια ο Δήμος λειτουργεί όπως όλη η υπόλοιπη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα. Είναι πίσω. Γιατί να μην προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά? Είναι πιά τόσο απίστευτο ότι μπορεί κάποιοι άνθρωποι αφιλοκερδώς να αγωνίζονται για να γίνει κάτι, έστω κάτι πιό σύγχρονο? Και γιατί να καταδικάζονται οι άνθρωποι αυτοί που ήδη βιώνουν πολιτική μοναξιά όταν παλεύουν? Η κριτική δεκτή και δίκαια αλλά και η αναγνώριση μιάς προσπάθειας δεν είναι κακό, τελικά.

Umbrella είπε...

Φίλε anonyme δε λειτουργούν τα πάντα στην Ελλάδα έτσι, όπως λες, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Και δεν είναι δικαιολογία αυτή.
Τα βήματα μπροστά είναι το ζητούμενο.

Δεν έπιασα όμως αυτό με τους ανθρώπους που αγωνίζονται αφιλοκερδώς κ.λ.π. (ίσως φταίει η σαρακοστή). Για ποιους μιλάς; Υπάρχουν; Ποιοι είναι; Δεν τους ξέρω, θέλω να τους μάθω.