Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Κάθε πλατεία και Ταμείο

Είναι συνεχής η προσπάθεια του του Δήμου μας για σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους εμάς, τους πολίτες. Το επιτυχημένο μοντέλο που χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό, είναι πλέον γνωστό: Δημόσιοι ελεύθεροι χώροι αφήνονται στη μοίρα τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος ιδιώτης ο οποίος θα έρθει να επενδύσει. Έτσι ο χώρος αξιοποιείται και οι πολίτες μετατρέπονται σε χαρούμενους πελάτες.

Έχουμε παραδείγματα, από τραπεζοκαθίσματα για κάτι σαν καπουτσίνο των τριων €, με ομπρέλες και στέγαστρα, στην πλατεία Χατζή, στον παλιό Τσουκάνη, στο πάρκο στη Γαριβάλδη. Το αξέχαστο παζάρι στον παμπάλαιο παραλίμνιο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο. Τους πλανόδιους πωλητές με ...μόνιμες εγκαταστάσεις σε πλατιά πεζοδρόμια και ανοίγματα. Τα περίπτερα - σουπερμάρκετ σε κάθε γωνιά.

Και εσχάτως, τρεις νέες παροχές προς τους νεαρούς συμπολίτες: Καρουζέλ, Λούνα Παρκ και Παγοδρόμιο!

Σύγχρονες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας, υψηλής αισθητικής, τις οποίες ο Δήμος γενναιόδωρα στηρίζει με ρεύμα, νερό και ότι άλλο χρειαστεί.

Και αφού τελειώσει η σεζόν, προσφέρει φύλαξη των εγκαταστάσεων για όσο χρειαστεί. Το Καρουζέλ θα παραμείνει ώστε να επαναλειτουργήσει τις Απόκριες και τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ το Παγοδρόμιο θα είναι και του χρόνου τα Χριστούγεννα στην πλατεία Μαβίλη, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το μαζέψουν.

Τις ημέρες αυτές εφαρμόζεται το ίδιο επιτυχημένο μοντέλο και στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και την Όαση.

Στον υπόλοιπο κόσμο, συνηθίζουν να ερωτούν τους πολίτες να εκφράσουν τη γνώμη τους σε σημαντικά θέματα, με διάφορους τρόπους, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τη σύγχρονη τεχνολογία.
Εδώ, μέχρι να μπούνε οι οπτικές ίνες τουλάχιστον, αποφασίζει από μόνη της η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα του Δήμου, η οποία και αναζητεί τον κατάλληλο ιδιώτη για να δώσει ακριβά την Όαση.

Εμείς, έχουμε άραγε κάποια πρόταση να κάνουμε; Πέρα από τις γενικόλογες θεωρίες και ευχολόγια που ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχουν χειροπιαστές προτάσεις; Υπάρχουν παραδείγματα τα οποία έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία αλλού; Μας ενδιαφέρει να ακούσουμε, να ακουστούμε και συναποφασίσουμε τους όρους της αξιοποίησης της Όασης;
Ή να το πάρει το Φλοκαφέ να τελειώνουμε;

12 σχόλια:

Umbrella είπε...

Υπάρχει πάντα και η εξαίρεση για να επιβεβαιώνει τον κανόνα: η ανάπλαση στο λιμανάκι στα σφαγεία, μας άρεσε.

Ανώνυμος είπε...

the londoner....

ξέχασες να αναφέρεις τα μόνιμα πλέον αξιοθέατα της περιοχής:

αυτή την καταπληκτική κατασκευή παρασκευής ποπ-κορν-μαλλί-της-γριάς...


καθώς και τις "κασσέτες" με τα κλαρίνα στη διαπασόν λίγο πιο πέρα...

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι ανθρώπους ψηφίζουμε να μας διοικήσουν;Ψηφίζουμε τους θρασείς,τους ψευτοτσαμπουκάδες, τους μεγάλους κομματάρχες και αυτούς που έχουν γνωριμίες,άκρες, σόι και λέγειν. Τι να περιμένουμε λοιπόν.

Ναπoλέων είπε...

@ Umbrella
Σκάρωσες το πιό επιτυχημένο ορισμό του πελατειακού συστήματος...
LoL ...

@ Re
Ειδικά για δημοτικούς «άρχοντες», αλλά και άρχοντες με την πρωτογενή έννοια της λέξης..., ψηφίζουμε όσους έχουν λάβει το κομματικό "χρίσμα".
Έτσι ακριβώς το ΧΡΙΣΜΑ.
Οπότε η, λεγόμενη, ύψιστη, δήθεν δημοκρατική, διαδικασία παίρνει έναν απλώς διαπιστωτικό χαρακτήρα.
ΑΛΛΟΙ έχουν «ψηφίσει» πριν από μάς για μάς...

α-α-ε
Ν.

Ανώνυμος είπε...

αν αυτό δε δείχνει το πολιτιστικό υπόβαθρο του δημάρχου τότε τι το δείχνει..ο αρχοντοχωριατισμός στο μεγαλείο του ..καλή η ανάπλαση στα σφαγεία αλλά να δούμε για πόσο..ο ένας κόβει δέντρα , ο άλλος οργανώνει παζάρια κι ο κόσμος τρώει ό,τι του σερβίρουν..α, ρε έρμα Γιάννενα.....

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή ρε, μπροστά στο άγαλμα του Λορέντζου Μαβίλη που κοιτά προς το Δρίσκο τον τόπο της θυσίας του, τι κάρο βάλατε;
Δεν φοβάστε μη σηκωθεί ο ποιητής και βουλευτής και σας στρώσει στο κυνήγι;

Ανώνυμος είπε...

the Londoner

δεν είναι κάρο είπαμε...
τελευταίας τεχνολογίας μηχανή παρασκευής ποπ-κορν-μαλλί-της-γριός...

απαραίτητη ατραξιόν για τη περιοχή, το άγαλμα από μόνο του είναι λίγο...

Umbrella είπε...

Για τα κάρα και τον Λορέντζο Μαβίλη τα λέγαμε πριν ένα χρόνο:

Παραδοσιακά τροχοφόρα του Μώλου

Δεν άλλαξε δυστυχώς κάτι!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι προκληση η αγωγη που εκανε ο επιχειρηματιας Γιαννης Αυδης στον Φιλιο και Μελανιδη, αλλα δεν ηταν προκληση οταν το τοπικο πασοκ εβγαλε το σπιτι του Σπυρου Πανταζη στον πλειστηριασμο. Και δεν ειναι φυσικα οι ΔΕΚΑ (10) !!! Ουτε μια ουτε δυο ουτε τρεις... αλλα 10 αγωγες, που εκανε ο Φιλιος στον Σπυρο Πανταζη, αρχηγο της Ανεξαρτητης Δημοτικης Κινησης, που εκδικαζονται ολες μαζι στις 4 Μαρτιου, απο την πολιτικη αντιπαραθεση η γιατι ο Φιλιος κρατουσε επτασφραγιστο μυστικο το οτι η χουντα τον εκανε εφεδρο ανθυπολοχαγο την ωρα που το τανκς εμπαινε μεσα στο πολυτεχνειο!!! Δεν ειναι προκληση ο πλειστηριασμος του σπιτιου του πανταζη, αλλα ειναι προκληση ο πλειστηριασμος του σπιτιου του Λαλιωτη απο τον Μητσοτακη. καποιοι τρελλαθηκαν η θελουν να μας τρελλανουν...

Ανώνυμος είπε...

Είστε θαρρώ εκτός θέματος!
Μήπως έχετε μία άποψη σχετική με την κουβέντα μας;

Επίσης νομίζω μπερδεύετε την αγωγή (η οποία δε φαίνεται να έχει και καμία τύχη) με τις αποφάσεις δικαστηρίων...

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Σίγουρα εκτός θέματος ο τελευταίος "ανώνυμος" αλλά κι εγώ δεν μπορώ να βλέπω συκοφαντικές χοντράδες, αμολημένες.... με την γκαιμπελική "φιλοσοφία"...... «στο τέλος πάντα κάτι μένει»....

Τον Φίλιππα τον γνώρισα επί χούντας ως οφθαλμίατρο στην Ηγουμενίτσα περί το 1970...

Άρα δεν γίνεται να ήταν ανθυπολοχαγός επί εισβολής στο Πολυτεχνείο.

Τελεία και παύλα.

@ Umbrella
Εξαιρετικά και τα θέματα που πιάνεις και το πώς τα πραγματεύεσαι.

Καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Anonyme που τα έχεις με τον Φίλιο, σου ζητώ συγνώμη που αφαίρεσα το τελευταίο σχόλιό σου, μα επιμένεις να είσαι εκτός θέματος.