Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Είμαστε όλοι αναρχικοί

!
Η πόλη μας υποδέχεται το 2009 αναρχική όσο ποτέ.
Δεν είναι μόνο οι νεαροί αντιεξουσιαστές οι οποίοι ξεσπάθωσαν μετά τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου μαθητή στην Αθήνα.

Είναι τα μεγάλα έργα του Δήμου και τα μεγάλα συμφέροντα των μεγάλων εργολάβων του, τα οποία τσαλαπατούν και χλευάζουν τους νόμους που διέπουν την κοινωνία μας και ισχύουν για κάθε άλλο πολίτη.

Είναι όμως και η συμπεριφορά όλων των οδηγών αυτοκινήτων που οδηγούν στην πόλη μας. Ιδιαίτερα τούτες τις ημέρες, το σύνθημα "όλοι στους δρόμους" είχε την τιμητική του. Το χάος και η αναρχία βασιλεύει μέρα νύχτα στους δρόμους του κέντρου. Αυτοκίνητα σταθμεύουν κυριολεκτικά όπου και όπως μπορούνε, αδιαφορώντας πλήρως για νόμους, πινακίδες, συνανθρώπους, ποδηλάτες. Τα φανάρια των δρόμων αγνοούνται προκλητικά. Οι ράμπες των πεζοδρομίων διευκολύνουν τα ΙΧ να τα καβαλικέψουν και να τα καταλάβουν.
Και τη νύχτα, η κατάσταση που επικρατεί από το Μώλο έως το ΚΕΠΑΒΙ είναι πρωτοφανής. Οι νόμοι υποκλίνονται σε υπερυψωμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Η πολιτεία για άλλη μία φορά δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει την κατάσταση η οποία έχει ξεφύγει από τον έλεγχό της. Όταν συνοριακοί φύλακες και ΜΑΤ ξενυχτάνε γύρω από την πολυκατοικία της αστυνομίας και φυλάνε τους πάντα γεμάτους κάδους σκουπιδιών απέναντι, οι άντρες της τροχαίας πασχίζουν δίχως καμία απολύτως ελπίδα. Μέχρι και ο διευθυντής της τροχαίας κ. Παπιγγιώτης Ανδρέας, πήρε τη σφυρίχτρα του και βγήκε στους δρόμους. Όμως η έκφραση απογοήτευσης και θλίψης στο πρόσωπό του είναι εμφανής:

Ποιο είναι το μέλλον αυτής της πόλης τελικά;
Υπάρχει ελπίδα;
Πού βαδίζουμε;
Είναι η Αναρχία η λύση;

1 σχόλιο:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

Πυρομανία σλαβοσπορη! Η θέα Μόκος τους έλεγε μα καιν δασοι να κάνουν αγρούς. Ο χαρακτηριστικός μαζοχισμός τον Σλάβων τους οδηγεί στη αυτοκαταστροφή. Η αστική νοοτροπία είναι ρίζα ελληνικού ΠΌΛΙ-τισμού - οι λάτρες του χωριάτικου είναι σλάβοσπόροι καταπατητές. Σε κάθε ελληνορθόδοξη εκκλησία Αμερικής υπαρχή το βιβλίο Βυζαντινή κοινοπλουτεία Ομβολενσκη όποια λέγει ακόμη στη Πελοπόννησο υπάρχουν Σλάβοι. Μονό Σλάβοι μπορούν να φέρονται έτσι Πρέπει αυτούς να βάλουμε πυρκαγιά