Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Πάλι τα Τρίκαλα

Εκεί στα Τρίκαλα δεν έχουν με τι να ασχοληθούν (ούτε εκπτώσεις, ούτε αργίες, ούτε παζάρια, ούτε γκάλοπ στην Καθημερινή) και καταπιάνονται συνεχώς με κάτι εντελώς εφετζίδικα πράματα.

Ο Δήμος Τρικκαίων λέει, διοργανώνει στα Τρίκαλα το Παγκόσμιο Συνέδριο των Ψηφιακών Κοινοτήτων (INEC, www.broadbandcities2008.com) στις 20-23 Οκτωβρίου 2008. Και ζητάει λέει, νέους και νέες, γνώστες χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για την προσφορά ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ εργασίας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.


Ύστερα, κάθονται και μετράνε κάθε μέρα την ποιότητα του νερού σε διάφορα σημεία του δικτύου ύδρευσης και ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην αρχική σελίδα του Δήμου Τρικκαίων. Στην ίδια σελίδα, εκτός από τόσες άλλες εφετζίδικες πληροφορίες, έχουνε και σε ηλεκτρονική μορφή τους χάρτες της αναθεώρησης του πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου.

Τέλος, ανακοίνωσε η κυρία Ασημακοπούλου μας, με συγκρατημένη αισιοδοξία, πως θα συνεργαστούμε κι εμείς μαζί τους σε μια εταιρεία "Ψηφιακές Πόλεις" και καλά. Αρχικώς είχαν καταλάβει στο Δήμο μας κάτι για "Ψησταριές Πόλης" όπου τα Τρίκαλα θα έβαζαν τα λουκάνικα κι εμείς τα σουβλάκια και θα συμμετείχαμε από κοινού σε όλες τις αναβιώσεις παζαριών. Τελικώς απογοητεύτηκαν λίγο γιατί δε φαίνεται να έχει πολύ φαΐ η υπόθεση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά περί ευρυζωνικότητας από τα οποία είθισται να ωφελούμαστε όλοι (έχοντες και μη) δεν είναι όμως καλό να ξοδέψουμε έστω και λίγο ψηφιακό μελάνι για τους συνανθρώπους μας που πέφτουν θύματα στη Ρωμαϊκή Αρένα που στην πόλη αυτή είναι (μεταξύ άλλων) οι οδοί Σπύρου Λάμπρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Έφταιγε - δεν έφταιγε ο οδηγός του απορριματοφόρου - ποσώς ενδιαφέρει, όταν οι διερχόμενοι τον δρόμο πεζοί διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο κάθε φορά που επιχειρούν αυτό το σάλτο μορτάλε.
Αναρωτηθείτε λοιπόν:
Υπάρχει επαρκής φωτισμός κατά μήκος της "λεωφόρου";
Ο φωτισμός στα σημεία διέλευσης πεζών (αυτό που κάποιοι αδαείς ονομάζουν "διάβαση")υπάρχει;
Οι διαγραμμίσεις επί του αθλίου οδοστρώματος υποδεικνύουν άραγε την μακρινή πιθανότητα κάποιος κινούμενος πεζή να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο;

Ανώνυμος είπε...

..να κατέβουν λοιπόν οι κάτοικοι κάτω και να κλείσουν το δρόμο για όσο χρειαστει μέχρι να δουν λύσεις.. να κατέβουν στο Δημαρχείο και να το αποκλείσουν.. να μαυρίσουν κι αυτοί κι όλα τους τα σόγια όλους αυτούς που ευθύνονται κι όχι να τρέχουν για ρουσφέτια μόλις οι δικοί τους πάρουν κάποιο πόστο εξουσίας.. αν είχαν την ευρυζωνικότητα και γνώριζαν να το ανοίγουν το ρημάδι μπορεί και να συντόνιζαν τις ενέργειές τους ώστε να δράσουν αντί απλώς να γκρινιάζουν..

Umbrella είπε...

Βάλτε και κανένα ψευδώνυμο να ξεχωριζόμαστε, τσάμπα είναι.

Λοιπόν, μακριά από αποκλεισμούς δρόμων και Δημαρχείων.
Αφού ζητάμε να εκσυγχρονίσουμε την πόλη αυτή, ας εκσυγχρονίσουμε και τους τρόπους διεκδίκησης.

Φανταστείτε να γεμίσει η Σπύρου Λάμπρου μεγάλα μαύρα πανιά σε όλα τα μπαλκόνια και τα παράθυρά της, ώστε όλοι μα όλοι οι κάτοικοι της οδού να δείξουν τη διαμαρτυρία τους.
Φανταστείτε ένας Σύλλογος Γονέων να μαζέψει ένα απόγευμα τα παιδιά της οδού σε ένα σχολείο να ζωγραφίσουν σε μεγάλα χαρτιά πως βλέπουν τη ζωή τους στο δρόμο με τις νταλίκες. Οι γονείς ύστερα να στολίσουν τα γκρίζα πεζοδρόμια με τις ζωγραφιές των παιδιών.
Κείμενα διαμαρτυρίας γραμμένα επίσης από τα παιδάκια να συνοδεύουν τις ζωγραφιές και να μοιράζονται στους Γιαννιώτες στις καφετέριες.

Θα τολμήσει κανείς να μην ασχοληθεί με το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Για ό,τι δεν τσούζει και δεν παίρνει δημοσιότητα δυστυχώς δεν ιδρώνει το αυτί καμιάς τοπικής εξουσίας..αλλά ας γίνει η αρχή από την εξαιρετική (προσωπικά πιστεύω για άλλες κοινωνίες, πολύ πιο προχωρημένες)πρότασή σου..θα γίνει όμως;