Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στην οδό Κουντουριώτη τίποτα δεν αλλάζει

Πριν τρία χρόνια είχαμε κάνει μία ευχή με αφορμή την όμορφη φωτογραφία της οδού Κουντουριώτη. Κάποιος να απαγορεύσει επιτέλους τη στάθμευση των αυτοκινήτων στην όμορφη πλευρά του δρόμου, για να γίνει καθημερινότητά μας αυτή η ...εξωπραγματική εικόνα:


Από τότε αλλάξαν τα πράγματα (;) έφυγαν οι ανίκανοι και ήρθαν οι νέοι. Τα Νέα Γιάννενα έπρεπε να είναι διαφορετικά, να υλοποιήσουν άμεσα μικρές, φτηνές αποφάσεις που θα μας κρατούσαν τις ελπίδες ζωντανές πως κάτι αλλάζει. Μάταια αναζητούμε αυτές τις κινήσεις 12 μήνες τώρα.

Το να απομακρύνεις τις λαμαρίνες των αυτοκινήτων από τις προσόψεις των κτιρίων που στολίζουν την πόλη μας, δεν κοστίζει, δε θέλει προσωπικό, δε θέλει μελέτες, ούτε εντάξεις στο ΕΣΠΑ, ούτε συναντήσεις στην Αθήνα.
Αλλάζεις απλά τις πινακίδες από τα απέναντι πεζοδρόμια.

Και ξάφνου πριν από λίγες μέρες, ξεπετάγεται από το πουθενά ένα καινούριο υπερμάρκετ Παύλου. Πώς πήρε την άδεια και από ποιον δεν ξέρουμε. Επίσης δε γνωρίζουμε αν εξετάστηκε ο τρόπος ανεφοδιασμού του καταστήματος με τα μεγάλα φορτηγά καθημερινά. 
Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι πως το πλατύ πεζοδρόμιο χωράει ίσα ίσα το φορτηγό, αν και χρειάζονται αρκετές μανούβρες πάνω στα μαρμάρινα κράσπεδα και τις πλάκες.     


Έτσι όμως όλοι βολεύονται, το κατάστημα, ο προμηθευτής και ο οδηγός του φορτηγού, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν την οδό.
Ε, αν περάσει κανένας πεζός, καμία μάνα με καρότσι ή συμπολίτης μας με αναπηρικό καροτσάκι, κάπως θα τα καταφέρει κι αυτός. Αν περάσει κανένας τουρίστας που πίστεψε πως η πόλη μας είναι προορισμός, θα βγάλει ίσως μια φωτογραφία και ίσως πει κάτι στη γλώσσα του, αλλά ποιος θα τον καταλάβει.
Έλα μωρέ...

4 σχόλια:

Αντώνης είπε...

Δεν μένω πια στα Γιάννενα (δυστυχώς ή ευτυχώς, όπως το πάρει κανεις!), και γι' αυτό θα ήθελα να ρωτήσω εσάς που κάνενε αυτήν την πολύ καλή επισήμανση: Μπήκατε μέσα στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ να ζητήσετε το λόγο που παρκάρει έτσι το φορτηγάκι; Αν δεν φωνάξατε την Αστυνομία επί τόπου, τουλάχιστον τους είπατε ότι δεν πρόκειται να ξαναψωνίσετε απ' το μαγαζί τους αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Ευγενικά και κόσμια. Περιμένω με ενδιαφέρον να μας μεταφέρετε τις απαντήσεις τους!

Πέρα βρε έχει είπε...

Αντώνη, το συγκεκριμένο μαγαζί είναι ένα από τα πολλά που έχει ο Παύλου στην πόλη. Δεν είναι ο ίδιος μέσα, μόνο υπάλληλοι.
Επίσης δεν τα έχουμε με το μαγαζί, αλλά κυρίως με αυτούς που του έδωσαν την άδεια.

Αντώνης είπε...

Ομπρέλα μου δεν είναι έτσι.

α) Η άδεια λειτουργίας του καταστήματος καλώς ή (μάλλον) κακώς δόθηκε, αλλά δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που παρκάρει το φορτηγό τους, άλλο το ένα άλλο το άλλο (σωστά γράφεις "δε γνωρίζουμε αν εξετάστηκε ο τρόπος ανεφοδιασμού του καταστήματος με τα μεγάλα φορτηγά καθημερινά.") Αυτό σημαίνει ότι το κατάστημα οφείλει να φροντίσει κάνει τον ανεφοδιασμό του με τρόπο που να μην παρεμποδίζει ούτε τα αυτοκίνητα ούτε τους πεζούς. β) Όταν έχουμε ένα πρόβλημα δεν πηγαίνουμε απ'ευθείας στον Υπουργό για να το λύσουμε. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα παράπονά μας στο επίπεδο με το οποίο ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι υπάλληλοι. Ζήτησέ τους να μεταφέρουν τα παράπονα στον προϊστάμενό τους, ή ακόμα καλύτερα ζήτησε να μιλήσεις με τον ίδιο τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος, κάπου εκεί θα είναι.

Χαιρετισμούς,

patagos είπε...

Αντωνη μαλλον καλυτερα που εφυγες.....εδω ειναι Γιαννενα και τιποτε δεν αλλαζει.......ορε!!!