Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο αντιδήμαρχος Μπέγκας και η ανακύκλωση

Τι σου κάνει η τεχνολογία! Ο αντιδήμαρχος για τα σκουπίδια Μπέγκας, ο άνθρωπος που άνοιξε τον φάκελο "ανακύκλωση" μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του σχετικά με την ανακύκλωση. Σκέψεις για τα σκουπίδια, που ωρίμαζαν μέσα του ένα χρόνο τώρα. Και ίσως θέλουν λίγο ακόμη ωρίμανση...


Να ενημερώσουμε τον κύριο αντιδήμαρχο που "τρέχει" και πασχίζει για την ανακύκλωση, πως στη Σύρο  προσφέρουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις τους κάδους με αντάλλαγμα την επιγραφή / διαφήμιση επί του κάδου (recyclingsyros.blogspot.com). Κι αλλού όπου πραγματικά ενδιαφέρονται, δίνουν λύσεις με τις δικές τους δυνάμεις και δε τα ρίχνουν μόνο στους προηγούμενους, στο κέντρο ή στη μοίρα. 

Τελικά σηκώσαμε τον πήχη πολύ ψηλά για τα Νέα Γιάννενα ή απλά δεν υπάρχουν άνθρωποι με ιδέες και όρεξη για προσφορά σε αυτόν τον τόπο και δε μπορεί να αλλάξει ποτέ τίποτα;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια αυτός ο κύριος όταν κινείται στην πόλη δεν βλέπει το σκουπιδαριό παντού? Η ανακύκλωση του έλειπε? Εδώ δεν μαζεύονται ούτε τα σκουπίδια απο τα μικρά καλάθια στις κολόνες θέλει και μεγαλόπνοα σχέδια για ανακύκλωση. Βαριές κουβέντες από "βαριά" ονόματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντε να ανοιξει το καινουργιο υπερ μαρκετ να πηγαινουμε τα ανακυκλωσυμα εκει γιατι απο τον Δημο δεν βλεπω φως!!!

Ανώνυμος είπε...

Ομπρέλα,
το πρόβλημα που έχει ο δήμος Ιωαννιτών είναι το ίδιο που έχει και η κεντρική πολιτική σκηνή στην επιλογή του πολιτικού προσωπικού.

Οι πολίτες καλούμαστε να ψηφίσουμε και επιλέγουμε ανθρώπους οι οποίοι για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν είναι οι ικανότεροι από αυτούς που θα μπορούσαν να επιλεγούν.

Απόψεις σαν τις δικές σου που καυτηριάζεις τα κακώς κείμενα (θα μου επιτρέψεις να πω επιτυχημένα) βοηθούν τους πολίτες αυτής της πόλης να αναπτύξουν μία άλλη ματιά στην επιλογή που θα κάνουν όταν θα βρίσκονται πάνω από την κάλπη.

Αυτό που μένει και σε σένα και σε μένα και όλους τους υπόλοιπους είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε μέσω των γραπτών μας όσο μπορούμε. Αλλά φτάνει τελικά μόνο αυτό;

Την μέρα πριν τις δημοτικές εκλογές πέρυσι είχε γίνει ποδηλατοβόλτα στην πόλη και από το εκλογικό του Φίλιου είχαν βγει και χειροκροτούσαν. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε, παρόλο που η περιφέρεια είχε ανοιχτό πρόγραμμα για δημιουργεία ποδηλατοδρόμων 2 εκ. ευρώ.

Για να προχωρήσει κάτι θέλει συντονισμένη προσπάθεια, δεν αρκεί ο καναπές, μας γοητεύει όμως όλους η μη ανάληψη ευθυνών.

...Ατακαδόρ είπε...

1. Βρέ! βρέ-βρέεεε... Πότε φαλάκρισε τόσο αυτό το παιδί;
Να φαλάκρισε και ...«από μέσα» άραγε;

2. Μέρες που περνάμε και τις -προφανέστατα- χειρότερες που έρχονται, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά -και την ανακύκλωση, δεν λέω...- την ΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ κύρια, με μετασκευή ή όχι, πολλών, πάραπολλών ειδών και υλικών.
Σκεφτείτε το!

...Ατακαδόρ είπε...

Υ.Γ.
By the way, που θά 'λεγε κι ο Κίμωνας, λέω να αρχίσουμε να σκεφτώμαστε -και να ..."βάλουμε το νερό στ' αυλάκι" για- μια «αγορά» ανταλλαγών ειδών και προϊόντων στα Γιάννενα.

Προτού αναγκαστούμε "εκ των πραγμάτων" να τό κάνουμε...

Πέρα βρε έχει είπε...

delinquents, δεν κατάλαβα ακριβώς το συμπέρασμά σου. Ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν συντονισμένη προσπάθεια; Εμείς ή αυτοί; και πώς;

Ατακαδόρ σωστά το προβλέπεις, ΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ και «αγορά» ανταλλαγών είναι μπροστά μας.

...Ατακαδόρ είπε...

Ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο.

Δεν φτάνει όμως η «πρόβλεψη».

Χρειάζεται και πράξη.

Η πράξη "ΜΑΣ", βέβαια.

Διότι δεν μπορώ να κάνω ανταλλακτική «αγορά» μοναχός μου.

Με μένα ως μοναδικό πωλητή και αγοραστή...

Ανώνυμος είπε...

Ομπρέλα,
συντονισμένη προσπάθεια πρέπει να γίνει από την πλευρά των "ενεργών" πολιτών.