Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η περιουσιακή κατάσταση των δημοτικών αρχόντων

Φτάσαμε στο 2011 με τη ...βοήθεια και του μνημονίου, να εκσυγχρονίζουμε δειλά δειλά και την τοπική εξουσία. Μετά τη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ", είδαμε και τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των δημοτικών μας αρχόντων. "Πόθεν Έσχες" το λέει ο Δήμος στην αρχική του σελίδα (λες και βαρέθηκε ο υπεύθυνος να γράψει δυο λόγια περισσότερα) και σε οδηγεί σε Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης του Δημάρχου Φίλιππου Φίλιου, μόνο τεσσάρων Αντιδημάρχων (Γεωργίου Βίνη, Θωμά Μπέγκα, Νικολάου Μάντη και Παρασκευής Τσίλη) και μόνο 2 Δημοτικών Συμβούλων (Λάμπρου Τζίμα και Αχιλλέα Σίντου).    

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα τις υπόλοιπες δηλώσεις και όχι μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου.

7 σχόλια:

SG είπε...

Δεν ξέρω ρε παιδιά έχω τις αμφιβολίες μου για το θέμα. Ποιός ελέγχει τον ανώνυμο ελεγκτή; Κάποτε έτυχε να μένω σε μια πολυκατοικία όπου υπήρχε και διαμέρισμα ιδιοκτησίας βουλευτή. Είχε σκάσει γκαζάκι σχεδόν δίπλα μου.
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει, ξέρω γω, μια υπηρεσία όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να δει το αρχείο αφήνοντας παράλληλα και τα δικά του στοιχεία;
Γιατί απ'οτι είδα υπάρχουν ΑΦΜ και ακίνητα μέσα ...
Λέω, αν λαμπαδιάσει το σπίτι σου γιατί έτυχε να είναι δίπλα στης Τσίλη πχ, θα μου πληρώσει η Διαύγεια τα οφειλόμενα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό! Γίνεται χρόνια τώρα απλά τώρα δημοσιεύονται και στο διαύγεια!
Ο ελεγκτής δεν είναι ανώνυμος αλλά η αρμόδια επιτροπή του Αρείου Πάγου.
Και αυτό που λέει ο προλαλήσας, εμένα δεν μου βγάζει νόημα... Δηλαδή όσοι έχουν ακίνητα κοντά σε πολιτευτές να δικαιούνται αποζημίωσης; Ή να μην δικαιούνται εκείνοι να έχουν ακίνητα;

SG είπε...

Ο "φουρτουνιασμένος" ελεγκτής δεν είναι ο Αρείος αλλά ο ανώνυμος Αχρείος της ιντερνετικής δημοσίευσης! Τα δε ακίνητα ναι, κινδυνεύεις και χωρίς την διαύγεια, το δε ΑΦΜ είναι breach της Αρχής Προστασίας δεδομένων που κάνουνε παπάρα οι πολιτευτές για να μην φάνε πέτρες. Αν γινόταν σε πολίτες θα γινόταν το έλα να δεις, (παρά του γεγονότος οτι ...βίντεο κλαμπ στο ζητάνε και ΝΑΙ μπορείς και πρέπει να μην τους το δώσεις). Επειδή η πτυχιακή μου πάνω σε τέτοια θέματα ήταν, προ δεκαετίας, σκέφτομαι οτι λίγο λίγο για θέματα διαφάνειας θα με υποχρεώνουν να κάνω ντουζ στο ustream!

Χωρίς πλάκα...ΔΕΝ παίζουμε με αυτά. Πολίτες και πολιτευτές.

Πέρα βρε έχει είπε...

SG υπερβάλλεις.
Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να δημοσιοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αυτός που θέλει να λαμπαδιάσει την ιδιοκτησία κάποιου, γνωρίζει και δεν περιμένει τη δημοσιοποιημένη δήλωση.

SG είπε...

Σίγουρα πρέπει να τα δημοσιοποιούν. Αυτό που λέω εγώ είναι ποιος μας σώζει από τον ανώνυμο ελεγκτή... Πιστεύω οτι πρέπει να δίνονται τα στοιχεία ονομαστικά σε όποιον τα ζητεί. Πολύ φοβάμαι οτι σιγά σιγά θα περάσει στο ευρύτερο δημόσιο τομέα και αργότερα και στον ιδιωτικό για ψύλλου πήδημα. Κάπου διάβασα οτι ετοιμάζονται να το κάνουν και σε δημόσιους υπαλλήλους, μετά θα ακολουθήσουν οι ιδιωτικοί που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς, μετά ο κυρ Μιχάλης στο περίπτερο κ.ο.κ.

Μου κάνει εντύπωση πάντως πόσο εύκολα λυγίζουν οι κανόνες των "προσωπικών" δεδομένων. Και δεν αναφέρομαι πια μόνο στο πόθεν έσχες των πολιτικών (αυτό είναι δικό τους παιχνίδι άλλωστε). Επαναλαμβάνω έχω αναγκαστεί τα δύο χρόνια που ζω Ελλάδα να δώσω ΑΦΜ και ταυτότητα στους πιο απίθανους τύπους...

το ίντερνετ δεν είναι κακό είπε...

Το ΑΦΜ δε νομίζω να είναι δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα.

"Προσωπικά δεδομένα είναι , σύμφωνα με τον Νόμο 2472/1997 και την Οδηγία 95/46/ΕΚ, κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο πρόσωπό του κάθε ατόμου, π.χ. το όνομα και το επάγγελμά του ατόμου, η οικογενειακή του κατάσταση, η ηλικία του, ο τόπος κατοικίας, η φυλετική του προέλευση, τα πολιτικά του φρονήματα, η θρησκεία που πιστεύει, οι φιλοσοφικές του απόψεις, η συνδικαλιστική του δράση, η υγεία του, η ερωτική του ζωή και οι τυχόν ποινικές του διώξεις και καταδίκες."

delinquents είπε...

Αυτό που υποννοεί ο SG είναι πως σαν κοινωνία έχουμε υποκύψει σε μία λαϊκίστικη λογική όπου ισοπεδώνονται τα πάντα.

Στο έλεος αυτού του λαϊκισμού καταστρατιγούνται βασικοί κανόνες δεοντολογίας και αξιοπρέπειας.

Το ΑΦΜ είναι προσωπικό δεδομένο.