Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Βάζω το θέατρο, βάζεις τον καφέ;

Ο «Σόλων» και ο «Λουκάς», οι εμβληματικές φιγούρες της τηλεοπτικής σειράς των αρχών της δεκαετίας του ’70, «Εκείνος κι Εκείνος», δημιουργήματα του Κώστα Μουρσελά, που είχαν ενσαρκώσει οι Βασίλης Διαμαντόπουλος και Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ξαναζωντανεύουν από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με σκοπό να πάει το θέατρο στο κοινό της πόλης, στη ζωή και στην καθημερινότητα του πολίτη, αντί να περιμένει το θεατή μόνο στις αίθουσες.

Οι δύο ηθοποιοί Γιάννης Ηλιόπουλος και Γιώργος Καύκας, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Ρήγα, σε αιφνιδιαστικές επισκέψεις τους σε καφέ ή την αγορά της Θεσσαλονίκης, ερμηνεύουν ένα από τέσσερα μονόπρακτα, από 132 συνολικά θεατρικά μονόπρακτα της αξεπέραστης τηλεοπτικής σειράς. Απολαύστε μερικά αποσπάσματα εδώ και εδώ .

Την Τετάρτη (24/11) ξεκινάει το χοροθέατρο "To Lose Lautrec" από την ομάδα Sinequanon. "Πρόκειται για μια συνάντηση του σύγχρονου χορού με το καμπαρέ, όπως αυτό αποτυπώνεται στο έργο του εικαστικού καλλιτέχνη Τουλούζ Λωτρέκ (1864-1901)...". Δείτε αποσπάσματα εδώ.

Την Παρασκευή ξεκίνησε και η πειραματική σκηνή του ΚΘΒΕ στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, με την παράσταση "Το όνειρο του Χάιμε", ένα σκληρό παραμύθι (ακατάλληλο για θεατές κάτω των 17 ετών) ενηλικίωσης το οποίο επαναδιατυπώνει την ιστορία του Άμλετ στη σύγχρονη εποχή.
Δείτε αποσπάσματα εδώ. Συνέντευξη συγγραφέα και σκηνοθέτη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: