Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Προτάσεις Μαΐου


"...Ένας νέος μουσικός που θέλει να μάθει να παίζει λύρα, πρέπει να πάει το σούρουπο σε ένα σταυροδρόμι, να χαράξει έναν κύκλο στο χώμα, να καθίσει μέσα του κρατώντας το όργανο και να περιμένει να νυχτώσει.
Μόλις σκοτεινιάσει, εμφανίζονται δαίμονες μπροστά του που προσπαθούν να τον σαγηνέψουν και να τον πείσουν να βγει από τον κύκλο του. Αυτός όμως δεν πρέπει να το κάνει γιατί αν βγει αυτοί θα τον φάνε αμέσως μόλις εγκαταλείψει τον κύκλο. Όταν οι δαίμονες καταλάβουν πως δεν μπορούν να τον πείσουν, του ζητάνε να τους δώσει τη λύρα του για να παίξουν γι' αυτόν.
Τότε αυτός τους δίνει τη λύρα γιατί ξέρει ότι οι δαίμονες είναι απαράμιλλοι λυράρηδες και θέλει πολύ να τους ακούσει. Ο ένας μετά τον άλλον παίρνουν τη λύρα και παίζουν τις πιο θαυμάσιες και μαγικές μελωδίες όλη τη νύχα για το νέο. Όλα αυτά που θα ακούσει ο νέος πρέπει να τα θυμάται καλά, γιατί αυτό το μάθημα γίνεται ειδικά γι'αυτόν και δεν θα επαναληφθεί. Μόλις χαράξει το πρώτο φως, οι δαίμονες του δίνουν πίσω το όργανο και ετοιμάζονται να φύγουν .
Όμως, πριν εξαφανιστούν, ο νεαρός μαθητής της λύρας θα πρέπει να βγάλει έξω από τον κύκλο την άκρη του μικρού του δαχτύλου για να το φάνε οι δαίμονες σαν πληρωμή για το μάθημα. Έπειτα, αυτοί εξαφανίζονται και ο νέος επιστρέφει στο χωριό του έχοντας όλα τα εφόδια για να γίνει ένας καλός λυράρης."

Ο Ross Daly στα Γιάννενα με τον "Κύκλο στο Σταυροδρόμι"!
Στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, από το Κατσάρειο ίδρυμα, την ερχόμενη Τετάρτη 19 Μαΐου στις 20.30 το βράδυ.
Μαζί με τους Βασίλη Σταυρακάκη στο τραγούδι, Γιώργο Μανωλάκη στο λαούτο και το τραγούδι, την Κέλλυ Θωμά στη λύρα, τον Γιάννη Ρομπογιαννάκη στην ασκομαντούρα, το σφυροχάμπιολο και τα κρουστά και τον Στέλιο Πετράκη σε λύρα, λαούτο και κοπούζ.





Στις 28 & 29 Μαΐου, στις 9.00 το βράδυ στον πεζόδρομο της Δημοτικής Αγοράς στην Πρέβεζα, είσοδος είναι ελεύθερη.





Σεμινάριο για εκμάθηση χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών στις 30 Μαΐου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Μέσα σε οκτώ ώρες,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν πώς να σώζουν ζωές.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτείται η καταβολή ενός μικρού ποσού προκειμένου ο συμμετέχων να πάρει το επίσημο πιστοποιητικό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.bls-aed.org


2 σχόλια:

Μαριανα είπε...

Ωραιότατες οι προτάσεις. Ευχάριστη έκπληξη -για άλλη μια φορά- το Τζαζ Φεστιβαλ

Ανώνυμος είπε...

πέρα βρε στην Πρέβεζα έχει...