Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Της πλαστικής σακούλας

Σήμερα ανοίξανε τα σχολεία και γέμισε η πόλη μπλε πλαστικές σακούλες! Τις ίδιες μπλε πλαστικές σακούλες που κουβαλούσαν μια εβδομάδα πριν χαρούμενοι παζαροεπισκέπτες, γεμάτες από μαϊμού προϊόντα της εμπορομαϊμουπανηγύρεώς μας.
Σήμερα τις κουβαλούσαν μαθητές, οι μαθητές της πόλης μας. Και μέσα στοιβαγμένη όλη η σχολική χρονιά, βιβλία 15 κιλών!

Όπως φαίνεται η σακούλα είναι προσφορά του σχολείου. Επίσης φαίνεται πως πολλοί λίγοι ενοχλήθηκαν από το θέαμα και σίγουρα όχι οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι διευθυντές, οι τοπικοί άρχοντες που παρευρέθησαν στον αγιασμό.

Λοιπόν πιτσιρίκια, έχετε μια τρομερή ευκαιρία να βάλετε τους δασκάλους σας στη γωνία, να τους την πείτε, να τους κάνετε να κοκκινίσουν (όπως σας κάνουν εσάς όταν δεν έχετε αποστηθίσει το μάθημα της ημέρας). Από την αρχή της σχολικής χρονιάς να τους πάρετε τον αέρα:

Επιστρέψτε τις μπλε πλαστικές σακούλες στο σχολείο! Ρωτήστε να σας πούνε πως και γιατί επέλεξαν να σας μοιράσουν αυτές τις μπλε πλαστικές σακούλες. Ρωτήστε αν οι σακούλες αυτές είναι φιλικές προς το περιβάλλον ή όχι. Ρωτήστε να σας πούνε τι σημαίνει βιοδιασπώμενη σακούλα. Ρωτήστε γιατί σε πολλές χώρες η χρήση της πλαστικής σακούλας έχει απαγορευτεί ή φορολογηθεί.


Αφού ακούσετε τις δικαιολογίες των δασκάλων σας, μαζέψτε όλες τις σακούλες και συζητήστε τι μπορείτε να τις κάνετε. Μπορείτε να ζητήσετε να κάνετε μία εργασία πάνω στην πλαστική σακούλα. Να ψάξετε και να καταγράψετε τα αρνητικά της χρήσης της. Να βρείτε εναλλακτικές λύσεις και να τις δημοσιεύσετε στην πόλη, να μας ενημερώσετε όλους.
Καλή σχολική χρονιά σας!

1 σχόλιο:

MiHat είπε...

Και βιοδιασπώμενα βιβλία να ζητήσουνε γιατί μερικά δεν χρειάζονται στην βιβλιοθήκη μετά τις εξετάσεις...