Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Για την οδό Γαριβαλδη, πάλι

Αναδημοσιεύουμε μια επιστολή αναγνώστη του επηρουσγκέητ που μας άρεσε,

γιατί συνοψίζει την κατάσταση στην οδό Γαριβάλδη και λέει και κανένα όνομα από αυτά που συνήθως μόνο περιγράφονται:

"Οδος Γαριβαλδη.......ολοι ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ !!!"
''Η πόλη είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος και μόνο στην οδό Γαριβάλδη, λίγο πιο πάνω από το περίπτερο του Χατζή, είχαν αδειάσει σήμερα το πρωί οι κάδοι με την φροντίδα (;) ενός δημοτικού αυτοκινήτου.

Η αστυνομία γράφει αδιάλειπτα τα καταστήματα για έλλειψη αδειών μουσικής, ηχορύπανση και κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. 138 παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί από την αστυνομία μέσα στο 2010.Ο προεδρος των αστυνομικων υπαλληλων ειναι νομαρχιακος συμβουλος του Καχριμανη και αντινομαρχης.Ο αντιδημαρχος-δημοτικος συμβουλος αξιωματικος της τροχαιας. Οι πελατες των καταστηματων μπορουν να παρκαρουν αφοβα πανω στα κοκκινα κολονακια. Μια φορα εκοψε κλησεις η τροχαια. Η τυχη τους αγνοειται.

ο νομάρχης θεωρεί το κατάστημα δικό του, οικογενειακό, και παρεμβαίνει συχνά για να δικαιολογήσει τις παραβάσεις''.Ο Ιωάννης Νικόπουλος, προϊστάμενος της διεύθυνσης Υγιεινής και Ποιότητας Ζωής που κάνει ελέγχους, είναι ταυτόχρονα υφιστάμενος του νομάρχη.

Το να προτίθεσαι να αλλάξεις τα κουφώματα σε 70 σπίτια, σε μια ολόκληρη συνοικία δηλαδή, μόνο και μόνο για να παίζεις μουσική, φανερώνει και το επιχειρηματικό κέρδος που υπάρχει στην περιοχή. ούτε μία λέξη απο τους πέντε λαλίστατους βουλευτές του Νομού μας. Ειναι στην Αθηνα... δουλευουν... στη Βουλη των Ελληνων... τους Ελληνες.

H Γενικη Γραμματεας Περιφερειας ανυπαρκτη'' ο Δημαρχος εχει καταδικαστει εδω και χρονια σε εικοσι μερες αργια ...ακομα δεν το ξερει...Το ΣΔΟΕ πηγαινει στο Τζαμι Καλουτσιανης νε ελεγξει αν τα καφενεια κοβουν αποδειξεις του ενος ευρω.Ο Δημαρχος Γκοντας μετα το Ξενια και το παρκιν της πλατειας βάλθηκε να...φτιαξει τα εργα, εργολαβος ο Κωστας Βαββας νομαρχιακος συμβουλος...

Τα εργα στα οποια οι κατοικοι της συνοικιας ειναι αντιθετοι, τελειωσαν σε χρονο μηδεν. Ποσο εχουν κοστισει; Ποτε θα πληρωθουν;Απο που;Ο δημος εχει απληρωτους για μηνες τους υπαλληλους. Δεν υπαρχει σαλιο...Σε αλλες γειτονιες της πολης που ειναι μεσα στις λασπες, οι κατοικοι περιμενουν για χρονια εργα αλλα αυτα ποτε δεν γινονται.Ο Χριστοβασιλης οταν αγορασε τον Πας Γιαννενα 'επενδυσε' στο 'μελλον' της οδου Γαριβαλδη... Οι υποικοοι κατοικοι της πολης πληρωνουν, οι πολιτες δεν υπαρχουν.

Οσοι κανουν τη βολτα τους στον παραλιμνιο πεζοδρομο, σε οποια υπηρεσια και αν δουλευουν αυτου που ονομαζεται ελληνικο κρατος δεν βλεπουν τιποτα, ειναι αφοσιωμενοι στο θαυμασμο της 'πρασιναδας' της λιμνης και στην 'απολαυση' του 'αρωματος' που αναδιδει. Τα τραπεζακια δεν τους εμποδιζουν στο περπατημα ... ακομα. Μονο οι τουριστες που ερχονται 'στα ομορφα Γιαννενα' πιανουν τη μυτη τους και δειχνουν με το δαχτυλο τους σωρους των σκουπιδιων.


Αφρικη.
Ουγκαντα.
Ζιμπαμπουε
Ελλαδα.
Γιαννενα.
2010.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com στις 7:15 μ.μ. Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010"

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όλα πολύ σωστά. ξέχασε ο φίλος να αναφέρει τον Εισαγγελέα που πήγε, είδε, και δεν ενίκησε...και πάνω απ' όλα τους ΠΟΛΙΤΕΣ. εχω βαρεθεί να ρίχνω όλες τις ευθύνες σε πολιτικούς, παράγοντες κλπ χωρίς να σημαίνει ότι βγάνουν έξω από το κάδρο. αυτοί οι έρημοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ που συντηρούν με τα καφευρωπουλα τους όλη την κατάσταση δεν φταίνε σε τίποτα? Α, και κάτι ακόμα. Δεν υπάρχει ούτε μία έρευνα κοινής γνώμης που να μην δείχνει την τελευταία δεκαετία πόσο ευχαριστημένοι είναι οι Γιαννιώτες από την ποιότητα ζωής τους. Και πιστέψτε με, έχω δει πολλές..

Μαριανα είπε...

Πω πω τι περιγραφή...
μου θυμίζει σκηνή από ταινία του Κουστουρίτσα, αυτή με τους τσιγγάνους. Πολύ μου είχε αρέσει αυτή η ταινία...

Ανακοίνωση είπε...

Σε απάντηση δημοσιευμάτων για τους υγειονομικούς ελέγχους, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, γίνονται γνωστά τα εξής:

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της διενεργεί τακτικούς και έκτακτους υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τις δυνατότητες της και βάσει προγράμματος που εκπονεί.
Όσον αφορά τα καταστήματα επί της οδού Γαριβάλδη, έχουν γίνει και συνεχίζονται να γίνονται, χωρίς καμία διάκριση, υγειονομικοί έλεγχοι. Σε ιδιοκτήτες έχουν γίνει προφορικές και έγγραφες συστάσεις για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν γνωστοποιηθεί, όπως ο Νόμος ορίζει, και στις συναρμόδιες υπηρεσίες, ήτοι:

1. Δήμο Ιωαννιτών, Διεύθυνση Οικ/κων Υπηρεσιών, Γρ. Αδειών Καταστημάτων,
2. Δήμο Ιωαννιτών, τμ. Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος και
3. Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Umbrella είπε...

Ανώνυμε, ζούμε δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε αυτή την πόλη. Το μεγαλύτερο ποσοστό πιστεύω δε γνωρίζει τι σημαίνει ποιότητα ζωής ή δεν γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ποιότητα.

Είναι πολλοί αυτοί που το θεωρούν μεγάλη χλιδή να πίνουν τον καφέ τους σε κατάστημα Καχριμάνη, Χριστοβασίλη, Κολόκα, και σίγουρα αναβάθμιση της εξόδου τους.
Βάλε και κάμποσους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά και θέλουν καφέ.
Αυτοί λοιπόν είναι ικανοί για να γεμίζει η Γαριβάλδη κάθε μέρα.
Οι υπόλοιποι τι μπορούμε να κάνουμε; Αποφεύγουμε το μέρος ή περνάμε και τσακωνόμαστε με τα γκαρσόνια που δε φταίνε κιόλας.

Ναι Μαριάνα, παλιές εποχές, που τις ζούμε ακόμη στα Ιωάννινα του 2010.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ...
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

ges woat είπε...

Δεν είναι κακή ιδέα... Το μπαλκόνι ήδη μεταμορφώνεται σε χωματερή και μιας και χάνεται το άρωμα μήλου-κανέλλας της κάθε σακούλας μπαίνω σε πειρασμό να καταθέσω τις σακούλες στους κάδους της Γαριβάλδη.

Ανώνυμος είπε...

αληθευει ότι τωρα με το κλείσιμο της χωματερής στη Δοπυρούτη τα μόνα σκουπίδια που μαζεύτηκαν ήταν αυτά της οδού Γαριβάλδη???