Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

...they should give us a bike track now

Το τραγούδι έγραψε ο David Aguilar και έχει τίτλο: "La cumbia de la Bicicleta".

Την πολύ όμορφη ταινιούλα ετοίμασε η Luzdemente για τη Σεβίλη της Ισπανίας που διοργανώνει το Velo-city 2011.



Με την ευκαιρία, ας δούμε και τις πιο φιλικές για το ποδήλατο μητροπόλεις του κόσμου για το 2011:


Δώστε βάση στα κριτήρια τα οποία καθορίζουν την τελική βαθμολογία. Το άριστα είναι 60 και δεν το έχει κανείς.


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Άνοιξε ο φάκελος «Ανακύκλωση»

Πολλές ειδήσεις μας έδωσε ο επίσημος απολογισμός τομέων (όχι έργου, γιατί τομείς έχουμε) των Νέων Ιωαννίνων για τους πρώτους εννέα μήνες. Πολλοί τομείς, πολλές παράγραφοι, πολλές λέξεις έγραψαν οι υπεύθυνοι των τομέων.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τον αγαπημένο μας τομέα, αυτόν της καθαριότητας!

"Ο ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Ο τομέας της καθαριότητας είναι από τους πλέον ευαίσθητους και κρίνεται καθημερινά.
Γράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ακριβώς όπως ξεκινούσαμε τις εκθέσεις μας στο Δημοτικό, ξαναγράφοντας το θέμα της έκθεσης. 

Βέβαια το πιο σημαντικό είναι αυτό που αναφέρει ως πιο σημαντικό πιο κάτω, επισημαίνοντας: 
"Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι στο διάστημα αυτό, άνοιξε για το Δήμο Ιωαννιτών ο φάκελος «Ανακύκλωση»."


Ευχόμαστε στον νέο αντιδήμαρχο, στη διάρκεια της θητείας του να καταφέρει να ανοίξει κι άλλους σημαντικούς φακέλους, κι ας μένουν ακόμη οι ξεχειλισμένοι ξεκαπάκωτοι κάδοι σκουπιδιών με τα ζουμιά τους, δίπλα στο τείχος του Κάστρου.

Επίσης, μία μικρή διόρθωση, έχουν περάσει εννέα μήνες από τον ορισμό σας ως αντιδήμαρχο και όχι έξι όπως γράφετε. Το οποίο σημαίνει πως θα ξαναζητείστε την ψήφο μας σε 39 μήνες και όχι 42 όπως πιθανόν να νομίζετε.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

φεστιβαλικό ΕΣΠΑ

Λεφτά για τον πολιτισμό υπάρχουν.
Για τις πόλεις που ξέρουν από ΕΣΠΑ, γνωρίζουν από πολιτισμό και έχουν ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν. Με αφορμή το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας που αρχίζει σε δύο μέρες στο Κιλκίς (και διαρκεί εννέα!), υπό του καλλιτεχνικού διευθυντή Juanjo Corrales, ανακαλύψαμε την πηγή ζωής πολλών φεστιβάλ αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάμε, το ΕΣΠΑ!

Ο Δήμος Κιλκίς επιδοτείται με 981.000 € για έξι έτη, από το 2010 έως και το 2015.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, επιδοτείται με 1.089.00 € για έξι χρόνια.
Το Φεστιβάλ Ολύμπου, επιδοτείται με 650.000 € για τρία χρόνια.
Η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου στο Δήμο Σερρών, επιδοτείται με 694.150 € για έξι χρόνια.
Το Ταξίδι Τεχνών στο Βόρειο Αιγαίο, πέρυσι επιδοτήθηκε με 450.000 €.

Και στη Θεσσαλονίκη έχουμε και λέμε:

Μπιενάλε σύγχρονης τέχνης Θεσσαλονίκης (3.000.000 €)
Αναπτυξιακές δράσεις Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2.878.000 €)
Ενίσχυση νέων παράλληλων εκδηλώσεων Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (1.664.000 €)
Διοργάνωση Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2011-2014 (1.861.000)
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2011-2015  (977.550)
Διοργάνωση Photobiennale από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (880.000 €)
ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ Θεσσαλονίκης 2011-2014 (788.466 €) 
INSPIRE - Εικαστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης  (770.586 €)


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Με επιτυχία το Τετράωρο Χωρίς Αυτοκίνητο

Τέσσερις ώρες, λίγα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ομπρέλες, κρακεράκια, πορτοκαλαδίτσες και ο Δήμαρχος να κάνει δηλώσεις. Κυκλοφόρησαν και δύο φωτογραφίες του Δημάρχου να συνομιλεί με Δημότες. Όλα όπως σχεδιάστηκαν, όλα στην εντέλεια, με μεγάλη επιτυχία όπως αναφέρει το δελτίο τύπου των Νέων Ιωαννίνων.
Μετά την τόση επιτυχία και ενθουσιασμό, αναμένουμε από Δευτέρα την οριστική απαγόρευση κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα στους δρόμους που πρόκειται να πεζοδρομηθούν.

Στη σουηδική πόλη Gävle προτίμησαν μεταξύ άλλων, να στείλουν ένα οπτικό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη, με 40 αυτοκίνητα, 40 ποδηλάτες και ένα λεωφορείο με 40 επιβάτες, δείχνοντας στους πολίτες την επιφάνεια δημόσιου χώρου που μπορεί μία πόλη να κερδίσει, όταν χρησιμοποιεί εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.


Περισσότερα πετυχημένα παραδείγματα καταγράφει ο πέμπτος οδηγός που μόλις εκδόθηκε και αφορά 11 ευρωπαϊκές πόλεις με τα σχετικά στοιχεία επικοινωνίας:. Best Practice Guide.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τέσσερις Ώρες Χωρίς Αυτοκίνητο

Η φετινή "ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας" διαρκεί 16-22 Σεπτεμβρίου. Αυτή λοιπόν την δράση european mobility week, εμείς στην Ελλάδα τη μεταφράζουμε σε Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, 22 Σεπτεμβρίου.
Ενώ τα Νέα Γιάννενα τη βαφτίζουν Τέσσερις Ώρες Χωρίς Αυτοκίνητο! (9:00 - 13:00)


Διαβάστε το ενδιαφέρον φυλλάδιο της δράσης, στα εγγλέζικα εδώ.
Και περιηγηθείτε κύριοι των Νέων Ιωαννίνων στις δεκάδες εκδηλώσεις των πόλεων της Ευρώπης, καθώς και στις ενέργειες που υλοποιούν όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμείς ετοιμάσαμε για να στείλουμε ένα μικρό φάκελο για την πόλη μας, σε περίπτωση που θελήσουν στην Ευρώπη να μάθουν από τα αρνητικά παραδείγματά μας. Ο φάκελος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την ιστορία με τις τυλιγμένες με σακούλες σκουπιδιών πινακίδες στο Μώλο, φωτογραφίες καταλυμένων από μηχανάκια πεζοδρόμων απέναντι από την αστυνομία, κ.α.


Και για να δούμε πόσο σοβαρά παίρνουν πέρα από τα βουνά το θέμα, δύο παραδείγματα από τον πολιτισμό.


Το πρώτο είναι η περσινή δράση σε μία από τις κεντρικές λεωφόρους στο Salzburg  της Αυστρίας. Δείτε εδώ κι εδώ, πώς για δύο ημέρες ο δρόμος μετατρέπεται σε πράσινο πάρκο! Τίτλος της πετυχημένης δράσης "κόλαση και παράδεισος"!

Το δεύτερο αφορά την Κοπεγχάγη όπου ο δήμος σε συνεργασία με τα σχολεία, δοκιμάζει ένα είδος ευέλικτου χώρου στάθμευσης έξω από τα σχολικά κτίρια. Βάζοντας πινακίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου επιτρέπουν τη στάθμευση μόνο ποδηλάτων, ενώ την υπόλοιπη ημέρα επιστρέφουν οι θέσεις στα αυτοκίνητα. Δείτε κι εδώ.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μαγειρεύουμε αγριόχηνα Αμβρακικού κρασάτη

Σήμερα θα μαγειρέψουμε κυνήγι με την κυρία Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα από το Σταροχώρι Αχαϊας. 
Η κυρία Δήμητρα είναι γενική γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και πρόσφατα αποφάσισε να επιτρέπεται το κυνήγι στον πυρήνα του εθνικού πάρκου του Αμβρακικού Κόλπου, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους, προστατευόμενος από τη συνθήκη Ramsar.
Η κυρία Δήμητρα μαγειρεύει συχνά κυνήγι για τους φίλους της, το οποίο κυνηγάει η ίδια, ενώ λατρεύει τα υδρόβια πουλιά. Σήμερα θα μας φτιάξει μία σπάνια συνταγή που κινδυνεύει να εξαφανιστεί,  αγριόχηνα Αμβρακικού κρασάτη.




Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 επαναληπτική καραμπίνα κατά προτίμηση με στόχαστρο και κλισιοσκόπιο
  • 9 φυσίγγια Νο5 των 36γρ.  
  • 125 ml ζωμός από βόδι
  • 225 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. του γλυκού πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
  • 15 γρ. βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουτ. της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σημαδεύετε και εκτελείτε εν ψυχρώ, μία αγριόχηνα μεσαίου μεγέθους.
Βγαίνετε φωτογραφία κρατώντας προσεκτικά την αγριόχηνα από το λαιμό.
Ξεπουπουλιάζετε και τεμαχίζετε το πτώμα.
Φτιάχνετε τη μαρινάδα σε ένα μπολ,  αλατοπιπερώνετε την αγριόχηνα, καλύπτετε με τη μαρινάδα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάζετε τη νεκρή μαριναρισμένη αγριόχηνα σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά.
Αφαιρείτε το λίπος από το τηγάνι, ρίχνετε το ζωμό και το κρασί και μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να γλασάρει το μείγμα. Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και το χυμό λεμονιού. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείτε το κρέας σε ζεστά πιάτα, ρίχνετε γύρω του τη σάλτσα, γαρνίρετε με δεντρολίβανο και σερβίρετε αμέσως.
Καλή σας όρεξη.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μπράβο στον Ποσειδώνα!

Για τον 5ο Γύρο της Λίμνης, μπράβο στον Ποσειδώνα και στα παιδιά με τα λαχανί μπλουζάκια.


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά που δούλεψαν, έπαιξαν, γέλασαν, χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν και ένιωσαν πως έκαναν επιτέλους κάτι σπουδαίο που θα έχουν να θυμούνται.


Μπράβο και στους αθλητές και τους λάτρεις του αθλήματος που πρόσφεραν. Συγχαρητήρια και σε όσους τόλμησαν να συμμετέχουν και δε το μετάνιωσαν κι ας τους περίμεναν μόνο τα λαχανί μπλουζάκια στον τερματισμό.

Συγχαρητήρια και στον πρώτο (Δημήτρης Θεοδωρακάκος) που έκανε το γύρο σε μιάμιση ώρα και απέφυγε με στυλ το αδέσποτο σκυλάκι στον τερματισμό.

Και λίγα μπράβο ακόμη στον Ποσειδώνα που έκανε τα Νέα Γιάννενα να ανακαλύψουν την ύπαρξη της πλατείας Μαβίλη και να την καθαρίσουν από την κατάληψη του λούνα πάρκ, να βάψουν κάπως κάποιες από τις διαφημιστικές κολώνες, να κατεβάσουν τη Δημοτική Αστυνομία μέχρι και το Μώλο, να απαγορέψουν έστω και για λίγο τα αυτοκίνητα γύρω από τη λίμνη, να ανακαλύψουν τη δύναμη του εθελοντισμού των νέων της πόλης.



Τελειώνοντας να αναφερθούμε στη λίμνη μας, αυτή τη βρωμερή λίμνη για την οποία κανείς δε νοιάζεται πραγματικά. Το διήμερο των αγώνων είχε τα χάλια της. Η βρώμα έδωσε ρεσιτάλ. Η μπόχα ώρες - ώρες δεν υποφέρονταν. Το χρώμα εξωπραγματικό μπλε! Τα σκουπίδια κερασάκι στην τούρτα.


Οι φορείς, οι σύλλογοι της λίμνης απόντες. Κανείς να την προστατέψει, κανείς να ενημερώσει, κανείς να ευαισθητοποιήσει. Πόσο δύσκολο ήταν να υπάρχει διαθέσιμη ή να μοιραστεί μία σελίδα με λίγα λόγια για τη λίμνη: γιατί έχει αυτά τα χάλια σήμερα και τι πρέπει να κάνουμε για να γιατρευτεί. Μία πινακίδα ή 2-3 υπεύθυνοι με διακριτικά. 


Είδαμε επισκέπτες (από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία !;) να κρατούν τη μύτη τους. Ακούσαμε λόγια και συζητήσεις από περαστικούς υποτιμητικά. Παιδιά, κυρίως το Σάββατο στο λιμανάκι, να λένε "...αυτό είναι τσιμέντο", "...ούι τζε, πάμε να ρίξουμε πέτρες να δούμε αν τρυπάει".

Και δυο λόγια για τα Νέα Γιάννενα, τα οποία θέλησαν την εκδήλωση για να κάνουν δηλώσεις (βαρετές σαν δασκάλων σε σχολικές εορτές) και για να δώσουν συνεντεύξεις τύπου (με φωτογραφίες και προσωπική προβολή).

Δεν περίσσεψε χρόνος για να ενημερωθούν δημότες και επισκέπτες για το γεγονός. Ούτε μία δράση, ούτε μία αφίσα. Μόνο κάτι μπανάνες που ανέφεραν με ψιλά γράμματα όταν πλησίαζες πολύ, πως στηρίζουν κάποιον γύρο της λίμνης κάποτε. Ταυτόχρονα ανέμιζαν σε όλη την πόλη οι λινάτσες για το 37ο φεστιβάλ της ΚΝΕ, δέκα μέρες πριν!!!


Μάλλον, να πούμε πως χορηγός επικοινωνίας ήταν το Δημοτικό μας ραδιόφωνο, το οποίο μέχρι αργά την Κυριακή μας καλούσε να εγγραφούμε για τη συμμετοχή μας στο γύρο της λίμνης!!!!! Και κατά τη διάρκεια του διημέρου έπαιζε τραγουδάκια, λες κι εμείς δεν έχουμε mp3 players.

Η Αβέρωφ μπλοκαρισμένη το πρωί, αφού κανείς δεν ήξερε για τους αγώνες. Ο δρόμος κλεισμένος κάθετα με ένα περιπολικό, σαν να πρόκειται για επέμβαση της αστυνομίας σε κάποια εγκληματική ενέργεια. Ούτε πινακίδα, ούτε έγκαιρη ενημέρωση μακριά από το μπλόκο.


Κι ο κόσμος να ρωτάει μποτιλιαρισμένος τι να συμβαίνει. "...κάτι έγινε δε μπορεί να έχει τόση κίνηση και τόση αστυνομία...".


"Φανταράκι, τι έχουμε; Έγινε τίποτα με την ΚΝΕ ή πτωχεύσαμε και βγήκε ο στρατός στους δρόμους;" ρωτάει η μαντάμ το Δημοτικό αστυνόμο με τ' άρβυλα.


Μπράβο στον Ποσειδώνα!

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Τουιτάρωντας στα Νέα Γιάννενα

Να σας ενημερώσουμε πως ύστερα από την επιτυχημένη λειτουργία μας στο facebook (753 friends) ανοίξαμε και στο twitter.  Παντού θα μας ζητήσετε με το ψευδώνυμο peravrex.


Τι είναι facebook;
Μία πρωτοπόρος για το είδος της υπηρεσία των Νέων Ιωαννίνων, μέσω της οποίας αφού εγγραφείς και γίνεις φίλος με τις διάφορες διευθύνσεις του Δήμου, αλλά και με τον ίδιο το Δήμαρχο, μπορείς να ενημερωθείς, να ανταλλάξεις απόψεις, να ζητήσεις, να διαμαρτυρηθείς και πάνω από όλα να κάνεις λάικ και κόμμεντ. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείστε σήμερα κιόλας με τα Νέα Ιωάννινα στο 2651079921. Προσεχώς πρόκειται να κάνουμε ένα ειδικό αφιέρωμα στο facebook.

Τι είναι twitter;
Άλλη μία υπηρεσία, που συνηθίζεται στις μέρες μας (όχι ακόμη από τον Δήμο) για να γράφεις τον πόνο σου σε πιο σύντομη εκδοχή και να το διαβάζουν όσοι ενδιαφέρονται να τον ακούσουν. Προσεχώς περισσότερα.

Τέλος έχουμε και Youtube ( http://www.youtube.com/peravrex ) για τα βιντεάκια μας!

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Θυμάστε τις οπτικές ίνες;

Και ποιος δε τις θυμάται! Ξεκοιλιασμένοι δρόμοι για να δεχτούν τουλάχιστον 26 χιλιόμετρα οπτικών ινών. Η πόλη μας ανακάλυπτε (τελευταία στην Ευρώπη) τις υποδομές υψηλής τεχνολογίας. Και τι δε θα κάναμε με αυτές τις οπτικές ίνες. Μητροπολιτικά δίκτυα και δε συμμαζεύεται. Ωραία περάσαμε...


Από τότε όμως, όσο οι ίνες είναι οπτικές, άλλο τόσο δεν τις ξαναείδαμε, μηδέ τις ξανακούσαμε.

Ήρθε όμως ο καιρός τα Νέα Ιωάννινα να θάψουν τις δικές τους νέες οπτικές ίνες! 
Ναι, ναι όπως το ακούτε! Θα ξεκοιλιάσουμε τους δρόμους πάλι. Όλους τους δρόμους!
Και θα βάλουμε μερικά χιλιόμετρα ακόμη. Κι άλλες οπτικές ίνες:

Έγκριση άδειας εκτέλεσης εργασιών τομής και άδειας εργασιών για την κατασκευή τάφρου στα οδοστρώματα οδών της Πόλης και τοποθέτηση υπογείου δικτύου καλωδίων χαλκού και οπτικών ινών από vodafon, fortnet (!!), hellas on line και ΟΤΕ.

Τέσσερις άδειες για τέσσερις εταιρίες, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ
Ελάτε να σκάψετε λοιπόν, αφού όμως πρώτα γίνει η απαραίτητη προφορική (!!!) συνεννόηση με τον κύριο Γ. Σκοπούλη, Δημοτικό Σύμβουλο και υπεύθυνο για Τ.Π.Ε.!! (Όπως αναφέρεται ρητώς και εγγράφως στις εγκρίσεις.) Ωραία θα περάσουμε!

Μία ακόμη είδηση που σας δίνουμε με την παρούσα ανάρτηση, είναι πως ο Γ. Σκοπούλης (Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για Τ.Π.Ε.!!) φαίνεται πως υπάρχει στην πραγματικότητα, αφού κάποιοι μίλησαν μαζί του. Δεν είναι τελικά ένας ακόμη αστικός (δημοτικός) μύθος όπως πολλοί πιστεύαμε. Ωραία θα περάσουμε!

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Άρχισε ο τρύγος

Θωμάς Γκλίναβος, δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα στα Νέα Γιάννενα. Επίσης υπεύθυνος αλλά και ιδιοκτήτης του πολύ καλού οινοποιείου "Γκλίναβος", στο οποίο αυτές τις μέρες φωτογραφίζεται (ιδρωμένος) να συμμετέχει στον τρύγο.
πηγή φωτογραφίας: εφημερίδα Ελευθερία
Ας θυμηθούμε αποσπάσματα από το προεκλογικό βιογραφικό του:

"... Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι να έχω στις προτεραιότητες μου
-την απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία στα οικονομικά πεπραγμένα
-το περιβάλλον και το πράσινο να είναι στην κορυφή των έργων μας
-η Λίμνη να γίνει το υγιές και αρμονικό οικοσύστημα που θα αντανακλά την φιλοσοφία των ανθρώπων που σέβονται και αγαπούν τον τόπο τους
-για τα παιδιά, της ευπαθείς ομάδες και όλους όσους έχουν ανάγκη, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές, ποδηλατοδρόμους, καθαριότητα, ασφάλεια στις γειτονιές
Εξωστρέφεια και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας για την μεγιστοποίηση του τουρισμού, την ανάπτυξη της ντόπιας οικονομίας και αύξηση των θέσεων εργασίας."

Τα όμορφα λόγια καθώς και το γεγονός πως έζησε αρκετά χρόνια της ζωής του στη Στοκχόλμη, μας έκαναν να ελπίζουμε για λίγη σουηδική ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας.
Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογική νίκη των Νέων Ιωαννίνων, και ο Θωμάς Γκλίναβος μας έχει γεμίσει απογοήτευση.

Τρεις συναντήσεις, δυο συζητήσεις με φορείς και αυτό ήταν όλο. Να μην ξεχάσουμε βέβαια και την παρουσίαση της εντελώς αδιάφορης όπως αποδεικνύεται (μόνο 2 like στο facebook και 3 μέλη στο forum) πρότασης για το message in a bottle.

Εν τω μεταξύ, όπως δείχνει το όμορφο αυτό στιγμιότυπο, στο συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας (τη βρωμερή Παμβώτιδα), ο τουρισμός αναπτύσσεται μόνος του (σκαμπό για τα πόδια, σεζλόνγκ και τραπεζάκι για τον τουρίστα) και η (κινέζικη) επιχειρηματικότητα ανθεί:


Θα θέλαμε μόλις ολοκληρώσετε τον τρύγο, τη γλευκοποίηση, τη ζύμωση, την ωρίμανση και την εμφιάλωση, να ασχοληθείτε και με τις πιο πάνω προτεραιότητές σας.
Επίσης στα πλαίσια του τομέα εργασίας σας, θα μπορούσατε να φροντίσετε το ioannina.gr να είναι ένας πραγματικός οδηγός για τους επισκέπτες της πόλης μας, να ανέβει άμεσα ένας πραγματικός γιαννιώτικος τουριστικός οδηγός στο App Store και στο Android Market, να υπάρχει ένα ψηφιακό κυτίο παραπόνων, να ερευνήσετε πώς κατάφερε ο Βόλος να συνεργαστεί με την Ryanair, να προχωρήσετε τη ριζοσπαστικότατη πρόταση των εμπόρων της οδού Ανεξαρτησίας για τη σαββατιάτικη υπαίθρια αγορά, να φτιάξτε τέλος ένα forum (όχι σαν το άδειο του message in a bottle) στο οποίο επιχειρηματίες και άνθρωποι του τουρισμού θα συμμετέχουν στη ζύμωση και ωρίμανση ιδεών και λύσεων.

Καλή σοδειά!