Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Ο Μεγαλέξανδρος και η καταραμένη Τούρτα

Μία καταραμένη Τούρτα προσγειώθηκε στον μανδύα του Μεγαλέξανδρου την Κυριακή καθώς ο μέγας στρατηλάτης έδειχνε προς τα φλοκαφέ. Έρευνες διενεργεί σχετικά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ελληνικής ιστορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για σπιτική Τούρτα και δεν ανήκει σε κανένα από τα φημισμένα Γιαννιώτικα ζαχαροπλαστεία.


Από καθαρή τύχη γλίτωσε η μητέρα του Ολυμπιάς, η οποία στέκει δίπλα του κρατώντας το πουλί της.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Όχι στο ξέκλησμα!

Πριν λίγες μέρες συντοπίτες μας κτηνοτρωφείς ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για το ξέκλησμα της κτηνοτρωφείας. Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε μαζί τους.

Μακριά τα ξεκλήσματα από την κτηνοτρωφεία και τους κτηνοτρωφείς!

Γιάννενα, πρώτα στα άρματα στα γρόσια και στα γράμματα.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

OFF THE RECORD

Για όσους δεν πρόλαβαν να δούνε την υπερπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΙ καθώς μας τελειώνει σήμερα, αλίμονο, υπάρχει το οφ δι ρέκορτ το οποίο προσφέρει κάποιες ανάσες ψυχαγωγίας.

Απόψε κιόλας η Γεωργία Νταγάκη.
Το πρόγραμμα της περιλαμβάνει τραγούδια από τις συνεργασίες της, διασκευές πάνω στο παραδοσιακό και σύγχρονο τραγούδι, καθώς και νέα τραγούδια από τον Ορφέα Περίδη και την ίδια. Μαζί της ο Βαγγέλης Βατσινέας, ένας νέος τραγουδοποιός από την Κω (τραγούδι, κιθάρες, κλαρίνο) , επίσης οι: Φίλιππος Σκλαβενίτης (Κιθάρες, φωνητικά) Άκης Γαβαλάς (Ντραμς), Λευτέρης Πουλιός (Πιάνο, πλήκτρα, σαξόφωνο), Βαγγέλης Τζάτσος (Μπάσο). Κυριακή 27 Γενάρη 2008 - ώρα έναρξης 22.30 - Ελάχιστη κατανάλωση 10€ - Πληροφορίες: 6974416334

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008, έχουμε Φοίβο Δεληβοριά. Ώρα έναρξης στις 23.00, είσοδος 20€, πληροφορίες: 6974416334.

Και την Κυριακή θα περάσει από την πόλη μας η Σαβίνα Γιαννάτου!! Ναι, θα μας κάνει την τιμή να περάσει από την Ήπειρο (Άρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα) πριν από την περιοδεία της σε Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία κ.α.
Γίνεται πράξη το όραμα για εκείνο το σταυροδρόμι που λέγαμε.
Θα έρθει η Σαβίνα μαζί με τον Κώστα Γρηγορέα στην κιθάρα.
Ώρα έναρξης 22.30 - ελάχιστη κατανάλωση 15€ - πληροφορίες κρατήσεις: 6974416334.

Το οφ δι ρέκορτ βρίσκεται στην οδό Κουντουριώτη 54 στα Ιωάννινα, δεν έχει ακόμη ηλεκτρονική διεύθυνση όπως φαίνεται, διαθέτει μόνο ένα κινητό για επικοινωνία, κρατήσεις και αποστολή γραπτών μηνυμάτων: 6974416334.

Ελπίζω μόνο να αντέξει.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Μία αλλιώτικη διαμαρτυρία

Ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων της πόλης μας, διαμαρτυρόμενοι για το εξευτελιστικά χαμηλό τίμημα του Υπόγειου Πλατείας Γκραντ Πάρκινγκ Avdis Γκρουπ, αποφάσισαν να σταθμεύουν επιδεικτικά επί του πεζοδρομίου της Νομαρχίας απέναντι ακριβώς από την είσοδο του Γκραντ Πάρκινγκ.


Όπως λένε οι διαμαρτυρόμενοι κάτοχοι πολυτελών οχημάτων συμπολίτες μας, έχουν παρακαλέσει επανειλημμένα το διευθυντή της τροχαίας να στείλει κάποιον να τους κόψει μια γερή κλήση, να το ευχαριστηθούν.


ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΚΡΑΝΤ ΠΑΡΚΙΝΓΚ by AVDIS ΓΚΡΟΥΠ
7:00 - 23:00 -> μισή ώρα 1,50€ - μία ώρα 3,50€ - δύο ώρες 5€ - κάθε επιπλέον ώρα 0,50€.
23:00 - 7:00 -> 5€.
24 ώρες -> 15€.
ένας μήνας -> 130€ (40€ για μηχανή, 160€ για δυο αυτοκίνητα στην ίδια θέση).
χρήση ταράτσας (προσεχώς) -> ΔΩΡΕΑΝ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Παραδοσιακά τροχοφόρα του Μώλου

Μαλλί της γριάς, πασατέμπο, κασέτες και σιντί με πανηγυρτζίδικα κλαρίνα, παιδικά πλαστικά παιχνίδια και άλλα πολλά είναι η πραμάτεια τους. Θέλουν καλό καιρό και πολύ κόσμο και παιδάκια στο μώλο για να ζωντανέψουν. Σήμερα περιμένουν υπομονετικά ενώ καλύπτονται σιγά σιγά από τα περιττώματα των πουλιών της λίμνης.


Τα παραδοσιακά τροχοφόρα καροτσάκια των Ιωαννίνων στέκονται στο Μώλο σκεπασμένα με νάιλον και μουσαμάδες.

Δίπλα τους ο Λορέντζος Μαβίλης άγρυπνος φύλακας - παρκαδόρος.

Μία πρόταση να κάνω:
Αν μπορούσε να αφαιρεθεί το τρίκυκλο από το χώρο της πλατείας ώστε να τοποθετηθεί στη θέση αυτή ένα υπαίθριο σκάκι, δίπλα στον πρώτο Έλληνα συνθέτη σκακιστικών προβλημάτων, τον σκακιστή - ποιητή Λορέντζο Μαβίλη.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Ένα κόσμημα για την πόλη μας

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες για το κόσμημα της πόλης μας Γκραντ Σεράι Χοτέλ Μητς Κιτς. Το επισκέφτηκα κι εγώ για να θαυμάσω από κοντά το κόσμημα με τους τρούλους.

Έκλεισα δωμάτιο στον ένατο όροφο από όπου μπορούσα να δω έως το Δροσοχώρι.


Η προσεγμένη διακόσμηση με αναφορές στο Σεράι του Πασά, σε χριστιανικό μοναστήρι και στην μοναδική Αγιασοφιά, μαρτυράει το πολυτελές γούστο του ηπειρώτη επιχειρηματία. Το ξενοδοχείο διαθέτει και νερό και ρεύμα σε όλα τα δωμάτια. Είχα δε την ευκαιρία να περπατήσω στους χώρους όπου περπάτησε ο Ψωμιάδης και να κάτσω στους καναπέδες όπου έκατσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος!

....άντε και καλές δουλειές!

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Μια βροχερή χειμωνιάτικη βραδιά

Βράδυ, μετά από βροχή η πόλη αποκτά μία γλυκιά ομορφιά.
Απόψε, οι βρεγμένες μαύρες πλάκες στην άδεια οδό ανεξαρτησίας αντανακλούν τα φώτα και τα χρώματα της παλιάς αγοράς.


Η αγορά έχει κλείσει, και οι πιτσαδόροι καβάλα στα γιαπωνέζικα παπάκια έπιασαν δουλειά. Η πίτσα "το κάστρο" αποτελεί μία από τις ελάχιστες πανελληνίως επιχειρήσεις του είδους με ελληνικό όνομα!

Και μία εικόνα που πλέον έχουμε συνηθίσει όλοι να αντικρίζουμε καθημερινά στην όμορφη πόλη μας:
Το αυτοκίνητο σταθμευμένο κολλητά μπροστά σε δύο κάδους απορριμάτων, μόλις 60 μέτρα από το Γκραντ Αυδής Πάρκινγκ. Μέσα στους κάδους υπερχειλίζουν τα σκουπίδια και γύρω γύρω όμορφα στοιβαγμένες σακούλες και κιβώτια με σκουπίδια αρκετά να γεμίσουν 2-3 κάδους ακόμη.

Η μπλε πινακίδα που ξεπηδάει μέσα από το σωρό των σκουπιδιών, ενημερώνοντας για την ύπαρξη πεζοδρόμου, προσπαθεί να σώσει την κατάσταση και να μας πείσει πως ζούμε σε μια πολιτισμένη πόλη, όμως τα αυτοκίνητα στο βάθος που έχουν καταλάβει τον πεζόδρομο, τη βγάζουν ψεύτρα.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Δε ζηλεύουμε το Hammarby





















Δε ζηλεύουμε το Hammarby, μία μικρή πόλη χτισμένη στην όχθη μιας μικρής σουηδικής λίμνης.

Αυτή η πόλη σέβεται το περιβάλλον, τους δημότες, τους επισκέπτες. Δεν έχει σκουπίδια, δεν έχει κάδους σκουπιδιών, δεν έχει ρύπανση.

Τι να αναφέρω, αυτή η πόλη είναι απερίγραπτη.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά, μπορεί να διαβάσει στα εγγλέζικα ένα φυλλάδιο με περισσότερες πληροφορίες εδώ.



Αν μπορούσε να το μεταφράσει κάποιος στους λαμβάνοντες τις αποφάσεις στο Δήμο μας, καλό θα ήταν πιστεύω.

Ίσως αξίζει να δημοσιεύσω μία περίληψη στα Ελληνικά τις επόμενες ημέρες.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Με γεια μας

Βασίλειος Στεργίου, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών.

Ο γνωστός από τις εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά παράθυρα των αθηναϊκών ειδήσεων κρεοπώλης μας, αντικατέστησε τον λιγότερο γνωστό (στα πιο πάνω παράθυρα) Σπύρο Πανταζή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κρίμα για τον δεύτερο ο οποίος προτίμησε να κρατήσει τελικά την καρέκλα του Δημοσίου.

Ο κύριος Στεργίου είναι ένα άξιο τέκνο του τόπου μας, αν και θα προτιμούσα τον γιο του ως δημοτικό σύμβουλο.

Προτείνω νόμο ο οποίος θα δίνει το δικαίωμα σε παιδιά δημοτικών συμβούλων να αντικαθιστούν τους γονείς τους στο συμβούλιο.
Πώς αλλιώς θα μπει λίγο νέο αίμα, μπας και δούμε καμιά προκοπή;

Σταθμός Αυτοκινήτων Joomla

Τις τελευταίες μέρες στην προσπάθειά μου να επισκεφτώ το νέο σταθμό αυτοκινήτων στην κεντρική πλατεία, πέφτω συνεχώς σε εργασίες αναβάθμισης, ενώ ευγενικά με παρακαλούν να δοκιμάσω αργότερα.
Οι εργασίες αναβάθμισης πρέπει να σχετίζονται με το νέο όνομα του σταθμού αυτοκινήτων, όπως φαίνεται από την αντίστοιχη ένδειξη:
Joomla (τζούμλα ?) είναι το νέο όνομα.
Ακόμη δεν έχω μάθει τι σημαίνει. Δε μου φαίνεται τούρκικη λέξη αν και φοβάμαι μήπως πρόκειται για εβραϊκή.
Θα πρότεινα πάντως να το πούμε "κινγκ πύρρος" ή ακόμη καλλίτερα "μάδερ οφ γκραντ αλεξάντερ"!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Ανακύκλωση απορριμάτων στα Ιωάννινα

Ναι,
και στην πόλη μας έχει αρχίσει η ανακύκλωση των απορριμάτων.
Για το σκοπό αυτό ο Αντιδήμαρχος επί του κλαδέματος, ένα πρωί σκόρπισε ειδικά χρωματισμένους κάδους στην πόλη μας ώστε να διευκολυνθούμε στην ανακύκλωση.

Ανακύκλωση όπως είναι γνωστό γίνεται ως εξής:

διαλέγουμε μία τοποθεσία (στο παράδειγμά μας ένα παγκάκι σε άλσος) και αφήνουμε τα απορρίματά μας κυκλικά γύρω-γύρω. Εάν τα απορρίματα είναι του ίδιου υλικού, τότε η ανακύκλωση παίρνει το όνομα του υλικού αυτού π.χ. ανακύκλωση αλουμινίου.

Η ανακύκλωση μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες όπως φαίνεται στη φωτογραφία από το κουτί του γάλακτος το οποίο ανήκει στην προηγούμενη έκδοσης της δΩδΩνης...

Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και στην περίπτωση της ανακύκλωσης με ειδικό χρωματιστό κάδο. Περικυκλώνουμε τον κάδο με σακούλες γεμάτες σκουπίδια.

Τα Γιάννενα είναι εκτός των άλλων και μία καθαρή πόλη (τουλάχιστον από κλαδιά).
Για τη καθαριότητα της πόλης μας, μας μίλησαν άλλωστε και οι συμμετέχοντες στη διαφημιστική εκστρατεία του Γκραντ Κιτς Σεράι Χοτέλ Μητς.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Έργα ανάπτυξης υπό κατασκευή

Ζούμε σε μια πόλη σύγχρονη η οποία δε συνδέεται μόνο με άλλες πόλεις με λεωφορεία, αλλά διαθέτει και μία σύγχρονη παρουσία στο διαδίκτυο.
Στις σελίδες του Δήμου μας, βρίσκει κανείς ότι πληροφορία θα χρειαστεί, δίχως την ανούσια φλυαρία αντίστοιχων σελίδων όπως π.χ. του Δήμου Τρικκαίων.
Έτσι μπορούμε εύκολα να δούμε στην επιλογή ΈΡΓΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ τα έργα (άνω των 200 άκουσα) του πρωταθλητή έργων Δήμου μας.

Διαπιστώνουμε σύντομα πως τα έργα όλα, μα όλα βρίσκονται υπό κατασκευή! Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως δεν πρόκειται για μικρά εργάκια, αλλά για έργα μεγάλα, έργα ναυαρχίδες, έργα κοσμήματα και άλλα σχετικά.

Ανυπομονώ να δω τα έργα ανάπτυξης ολοκληρωμένα.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Ο Υπερνομάρχης στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα βρέθηκε ο Υπερνομάρχης Ψωμιάδης καλεσμένος του ιδιοκτήτη του κοσμήματος της πόλης μας Γκραντ Σεράι Ξενία Χοτέλ Μήτση.
Ο Υπερνομάρχης δέχτηκε με χαρά να συμμετέχει στη διαφημιστική καμπάνια του κοσμήματος με σκοπό να συγκεντρωθούν έσοδα για την οικογένεια Μήτση.
Πρόκειται σύντομα να δούμε και τις πρώτες σχετικές διαφημιστικές καταχωρήσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν κι άλλα στελέχη τα οποία με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχουν υποχρέωση στον Αδέσμευτο Μήτση.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Είμαστε όλοι τυχεροί

Ο Δήμαρχός μας ο Νικόλας ο Γκόντας, κέρδισε τη λίρα στη βασιλόπιτα που έκοψε με την αλλαγή του χρόνου. Μπράβο Δήμαρχε, τυχερός εσύ, τυχερή η πόλη, τυχεροί κι εμείς που σε έχουμε και σε χαιρόμαστε.

Την ώρα δε που το πλήθος από κάτω τον αποθεώναμε, ξανθός πανέμορφος άγγελος εφάνει, με το αζημίωτο, εκ δεξιών του και χαμογελούσε γλυκά, κάνοντάς μας να αψηφήσουμε το τσουχτερό κρύο της κάτω πλατείας και να ξεχάσουμε πως η κεντρική πλατεία της πόλης είναι ακόμη εργοτάξιο.

Ήταν μία αυθόρμητη στιγμή.
Όχι, δεν ήταν σκηνοθετημένη.
Όχι, δεν ήταν έτοιμη η ατάκα "τη λίρα θα πάρει το πρώτο παιδάκι που θα ανέβει εδώ ψηλά".
Όχι, δεν περίμενε το παιδάκι στα σκαλοπάτια του.
Ναι, ήταν απολύτως ευχάριστη σύμπτωση πως το παιδάκι είχε το όνομα Βασιλάκης.
Πιστέψτε με,
ήμουν παρούσα,
και μη σπαταλιέστε στο συμβούλια της επικρατείας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
κι από μένα.